.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:.
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Salava10

Join the forum, it's quick and easy

!! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Salava10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap

Şifremi unuttum

Kimler hatta?
Toplam 190 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 190 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 392 kişi 10.10.24 17:51 tarihinde online oldu.
En son konular
» Kutsalınıza Hakaret Edilmesi İncitiyormuş Değil mi?
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime122.09.23 10:37 tarafından RıZa BeRKaN

» Namazı terk eden adam dinini bitirmiştir!
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime112.01.23 12:26 tarafından RıZa BeRKaN

» Muhammed sen canımın cananısın Muhammed sen gözümün ışığısın Muhammed
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime112.01.23 10:10 tarafından RıZa BeRKaN

» ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI : ACELECİLİK …!!!
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime117.11.22 17:23 tarafından RıZa BeRKaN

» i M a N i L e G ö N D e R B i Z i
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime111.10.22 18:29 tarafından RıZa BeRKaN

» Hazreti Ömer'den (r.a) birbirinden kıymetli 18 nasihat...
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime111.10.22 18:22 tarafından RıZa BeRKaN

» EN BÜYÜK KABADAYI'LIK EFENDİLİK'TİR
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime111.10.22 18:00 tarafından RıZa BeRKaN

» Hep yolcuyuz böyle gelir gideriz. Dünya senin vatanın mı yurdun mu?
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime111.10.22 12:00 tarafından RıZa BeRKaN

» Sadece Kur’an Yeter mi ? KUR'AN YETER DİYENLERE
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime111.10.22 10:35 tarafından RıZa BeRKaN

» İNCEDEN İNCEYE GİYDİRİYORLAR SİZE MÜSLÜMANLAR
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime111.10.22 8:35 tarafından RıZa BeRKaN

» Recep Tayyip Erdoğan EVET O bir #DünyaLideri
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime111.10.22 8:11 tarafından RıZa BeRKaN

» Zordur kurban zordur, ayrılık zordur...
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime111.10.22 8:03 tarafından RıZa BeRKaN

» Allah ve Rasulü için göz yaşı dökenlere selâm olsun.
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime111.10.22 7:57 tarafından RıZa BeRKaN

» 2 MiLYaR TaKiPÇiSi VaR
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime111.10.22 7:34 tarafından RıZa BeRKaN

» Ne NeDiR?
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime120.01.22 11:54 tarafından RıZa BeRKaN

» ÖĞÜT VEREN AYETLER
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime120.01.22 10:58 tarafından RıZa BeRKaN

» Faizcileri deşifre edeceğiz.. Takip edeceğiz..
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime122.10.21 13:26 tarafından RıZa BeRKaN

» ANLAMSIZLIK HASTALIĞI: ANoMİ ‼
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime111.10.21 11:49 tarafından RıZa BeRKaN

» Mustafa Özcan Güneşdoğdu Rabbim Sana Sığınırım
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime111.10.21 11:46 tarafından RıZa BeRKaN

» Zengin Tüccar ve 4 eşi hikayesi.
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Icon_minitime111.10.21 11:41 tarafından RıZa BeRKaN

Istatistikler
Toplam 278 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: CANAN CAN

Kullanıcılarımız toplam 14129 mesaj attılar bunda 6601 konu
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma

Anket

İRFaN MeCLiSi & RaH-ı AŞK FoRMuMuZa NaSıL ULaŞTıNıZ?

!! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Vote_lcap67% !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Vote_rcap 67% [ 4 ]
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Vote_lcap0% !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Vote_rcap 0% [ 0 ]
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Vote_lcap0% !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Vote_rcap 0% [ 0 ]
 !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Vote_lcap33% !! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Vote_rcap 33% [ 2 ]

Toplam Oylar : 6

RSS akısı

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Takvim Takvim

!! BaNa MeRHaBa BoRÇLuSuN !!

!! BaNa  MeRHaBa  BoRÇLuSuN !! Empty !! BaNa MeRHaBa BoRÇLuSuN !!

Mesaj tarafından EyLüL 02.08.10 12:22

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Bana bir merhaba borçlusun. Dilinin söylediği merhabayı kalbin de borçlu. Başlayan dostluğun borçlu olduğu gibi, devam eden dostluğun da borçlu.

Yüzeyden söylediğin gibi, içten de borçlusun. Basite alma borcunu. Nasıl olsa öderim diye ileriye atma. Akşam başını yastığa gönül rahatlığıyla koyma. Çayından ‘hüp’ünü huzur içinde çekme. Hiç borcun yokmuş gibi gülümseme.

Bana bir merhaba borçlusun. Devamında isteyip alamadığın benim borçlarımdan, ödemediğin senin para borçlarından daha borçlusun. En bol sıfırlı çeklerden daha yüklü, en kısa vadeli senetlerden daha tez borçlusun. Her alacağım gibi bunu istemekte de utanacağım, ama sen her borcundan daha fazla unutacaksın.

İnsan olduğunu kabul ederek imza ettiğin bir senet bu. Felsefe kitaplarının insan tanımına girerek altına girdiğin bir borç bu. Belki bilmediğin, ama hissettiğin bir borç bu. Ama her hal ve şartta bir borç...

Ödemezsen yakana mı yapışırım? Hayır. Faiz mi işletirim? Asla. Cezaevine mi girersin? Değil. Ama içini kemiren/kemirmesi gereken bir borçtur.

Bana bir merhaba borçlusun. Doğru, ben de sana borçluyum. Doğru, dilim söylüyor ama kalbim borçlu. Evet, yüzeyden söyledim ama içten borçluyum. Haklısın hafife almamalıyım. Akşam yorganı başıma huzur içinde çekmemeliyim. Kahvemden gönül rahatlığıyla ‘hüp’ çekememeliyim. Ne güzel söyledin, hiç borcum yokmuş gibi gülümsememeliyim.

Ama...

Karşılıklı borçluyuz diye borçlarımız birbirini sıfırlamayacak. Ben böyle bir alacağımın ve borcumun farkında olduğum için senden daha alacaklı ve daha az borçlu olacağım. Çünkü insan olduğumun daha fazla farkında olduğumu gösterecek bu durum. Muhtemel ki borcumu en kısa sürede ödeyeceğim. Gözlerinin içine gönülden gülümseyeceğim. Elini sıcacık sıkacağım. Ve borcunu ödeyen her eski borçlu gibi yatağıma huzur içinde gireceğim. Çayımdan ‘hüp’ümü gönül rahatlığıyla çekeceğim. Ve elbette borcum yok ki gülümseyeceğim.

Unutma, bana hâlâ bir merhaba borçlusun... [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

...... M E R H A B A .......
EyLüL
EyLüL
BAĞIMLI ÜYEMİZ
BAĞIMLI ÜYEMİZ

- Similar topics