.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:.
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Salava10

Join the forum, it's quick and easy

Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Salava10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap

Şifremi unuttum

Kimler hatta?
Toplam 148 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 148 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 392 kişi 10.10.24 17:51 tarihinde online oldu.
En son konular
» Kutsalınıza Hakaret Edilmesi İncitiyormuş Değil mi?
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime122.09.23 10:37 tarafından RıZa BeRKaN

» Namazı terk eden adam dinini bitirmiştir!
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime112.01.23 12:26 tarafından RıZa BeRKaN

» Muhammed sen canımın cananısın Muhammed sen gözümün ışığısın Muhammed
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime112.01.23 10:10 tarafından RıZa BeRKaN

» ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI : ACELECİLİK …!!!
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime117.11.22 17:23 tarafından RıZa BeRKaN

» i M a N i L e G ö N D e R B i Z i
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime111.10.22 18:29 tarafından RıZa BeRKaN

» Hazreti Ömer'den (r.a) birbirinden kıymetli 18 nasihat...
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime111.10.22 18:22 tarafından RıZa BeRKaN

» EN BÜYÜK KABADAYI'LIK EFENDİLİK'TİR
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime111.10.22 18:00 tarafından RıZa BeRKaN

» Hep yolcuyuz böyle gelir gideriz. Dünya senin vatanın mı yurdun mu?
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime111.10.22 12:00 tarafından RıZa BeRKaN

» Sadece Kur’an Yeter mi ? KUR'AN YETER DİYENLERE
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime111.10.22 10:35 tarafından RıZa BeRKaN

» İNCEDEN İNCEYE GİYDİRİYORLAR SİZE MÜSLÜMANLAR
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime111.10.22 8:35 tarafından RıZa BeRKaN

» Recep Tayyip Erdoğan EVET O bir #DünyaLideri
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime111.10.22 8:11 tarafından RıZa BeRKaN

» Zordur kurban zordur, ayrılık zordur...
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime111.10.22 8:03 tarafından RıZa BeRKaN

» Allah ve Rasulü için göz yaşı dökenlere selâm olsun.
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime111.10.22 7:57 tarafından RıZa BeRKaN

» 2 MiLYaR TaKiPÇiSi VaR
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime111.10.22 7:34 tarafından RıZa BeRKaN

» Ne NeDiR?
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime120.01.22 11:54 tarafından RıZa BeRKaN

» ÖĞÜT VEREN AYETLER
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime120.01.22 10:58 tarafından RıZa BeRKaN

» Faizcileri deşifre edeceğiz.. Takip edeceğiz..
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime122.10.21 13:26 tarafından RıZa BeRKaN

» ANLAMSIZLIK HASTALIĞI: ANoMİ ‼
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime111.10.21 11:49 tarafından RıZa BeRKaN

» Mustafa Özcan Güneşdoğdu Rabbim Sana Sığınırım
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime111.10.21 11:46 tarafından RıZa BeRKaN

» Zengin Tüccar ve 4 eşi hikayesi.
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Icon_minitime111.10.21 11:41 tarafından RıZa BeRKaN

Istatistikler
Toplam 278 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: CANAN CAN

Kullanıcılarımız toplam 14129 mesaj attılar bunda 6601 konu
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma

Anket

İRFaN MeCLiSi & RaH-ı AŞK FoRMuMuZa NaSıL ULaŞTıNıZ?

Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Vote_lcap67%Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Vote_rcap 67% [ 4 ]
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Vote_lcap0%Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Vote_rcap 0% [ 0 ]
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Vote_lcap0%Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Vote_rcap 0% [ 0 ]
Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Vote_lcap33%Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Vote_rcap 33% [ 2 ]

Toplam Oylar : 6

RSS akısı

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Takvim Takvim

Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler (5)

2 posters

Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Empty Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler (5)

Mesaj tarafından Berzah 17.04.10 18:12

Emirdağ Lahikası 'ndan Hüzmeler (5)

23.Mektub

a.Hissi kablelvuku haktır:

“Aziz Kardeşim! Risale-i Nur'un avukatı Ziya'yı bizim tarafımızdan hem çok teşekkür, hem tebrik ediniz. Çoktan beri ruhuma ihtar edilmiş ki; Ziya namında birisi, Risale-i Nur namına büyük bir hizmet edecek. Bu mes'ele gösterdi ki; o Ziya, bu Ziya'dır. Bizleri ebede kadar minnetdar eyledi.”

b.Mahviyet, hacalet ve kendini kusurlu bilmek bu meslekte asıldır:

Şahsımızı değil, sahs-ı maneviyi öne çıkaralım:
Bize kusurumuzu bildirene -fakat hakikat olması şartıyla- Allah razı olsun deriz:
“Ben, Cenab-ı Hakk'a şükrediyorum ki; nefsimi kendime beğendirmemiş ve kusurlarımı kendime bildirmiş. Değil kendimi satmak, hodfüruşluk etmek, belki kemal-i mahcubiyetle Risale-i Nur'un mübarek şakirdleri içinde onların samimiyet ve ihlası ile kendimi afvettirmek ve onların manevî şefaatıyla günahlarıma bir keffaret aramaktır. Bana itiraz edenler, gizli ayıblarımı bilmiyorlar. Yalnız zâhirî bazı hatalarımı bahane edip ve yanlış olarak Risale-i Nur'u benim malım zannedip Risale-i Nur'un nurlarına perde çekmek, intişarına rekabet etmek için itiraz ediyorlar.

Bunu kat'iyen ilân ediyorum ki: Risale-i Nur, Kur'anın malıdır. Benim ne haddim var ki, sahib olayım; tâ ki kusurlarım ona sirayet etsin. Belki o Nur'un kusurlu bir hâdimi ve o elmas mücevherat dükkânının bir dellâlıyım. Benim karmakarışık vaziyetim ona sirayet edemez, ona dokunamaz. Zâten Risale-i Nur'un bize verdiği ders de, hakikat-ı ihlas ve terk-i enaniyet ve daima kendini kusurlu bilmek ve hodfüruşluk etmemektir. Kendimizi değil, Risale-i Nur'un şahs-ı manevîsini ehl-i imana gösteriyoruz. Bizler, kusurumuzu görene ve bize bildirene -fakat hakikat olmak şartıyla- minnetdar oluyoruz, Allah razı olsun deriz. Boynumuzda bir akrep bulunsa, ısırmadan atılsa, nasıl memnun oluruz; kusurumuzu, -fakat garaz ve inad olmamak şartıyla ve bid'alara ve dalalete yardım etmemek kaydı ile- kabul edip minnetdar oluyoruz.”

c.Namazlarımızı acele ile kılmayalım!:

“Ben Şafiîyim ve Şafiî mezhebinde cemaatin de Fatihayı okuması gerektiğinden herkesin arkasında mezhebimce iktida edip namaz kılamıyorum ve okumakta yetişemiyorum ve ben daha Fatiha'nın yarısını okumadan, imam rükua gidiyor. Halbuki Şafii mezhebinde Fatiha okumak farzdır.”

d.Sakal bırakma yada kesmenin hükmü:

Büyük bir hayrı elde edebilmek için bazen küçük bir şerri işlemek gerekebilir. Hatta öyle ki bu tür durumlarda eğer bu şerdir deyip, o küçük kusuru işlemezseniz, büyük bir hayrı elden kaçıracağınız için aslında büyük bir şer işlemiş olursunuz:
“Sakal bırakmak bir sünnettir. Bu millette yüzde doksan sakalsız olanların içinde küçükten beri sakalsız bulundum. Bu yirmi senedir bana resmî hücumlarda bazı arkadaşlarımın sakallarını kestirmeleriyle, benim sakal bırakmadığım bir hikmet, bir inayet-i İlahiye olduğunu isbat etti. Eğer sakal olsaydı traş edilseydi, Risale-i Nur'a büyük bir zarardı. Çünki ölecektim, dayanamayacaktım. Bazı âlimler "Sakalı traş etmek caiz değildir" demişler. Muradları sakalı bıraktıktan sonra traş etmek haramdır demektir. Yoksa hiç bırakmayan, bir sünneti terketmiş olur. Fakat bu zamanda, dehşetli pek çok günah-ı kebireden çekinmek için, bu terk-i sünnete mukabil, Risale-i Nur'un irşadıyla, yirmi sene haps-i münferid hükmünde işkenceli bir hayat geçirdik; inşâallah o sünnetin terkine bir keffarettir.”

24.Mektub

Hazreti Ali radıyellahu anh risalelerle ve hizmetimizle alakadardır; demek mana aleminde zaman farkının pek bir kıymeti kalmıyor:
“İmam-ı Ali Radıyallahü Anhu'nun Celceletuye adlı münacatındaki “Onun ismi Asay-ı Musadır ki onunla zulmetler münceli olur” fıkrasında bir vecihte Âyet-ül Kübra Risalesi maksud olduğu gibi, Denizli Meyvesinin onbir mes'elesi, "Hüccet-ül Baliga" onbir hüccetiyle aynen Asâ-yı Musa'nın onbir mu'cizesine tevafuk edip, bu fıkrada aynen Âyet-ül Kübra Risalesi gibi İmam-ı Ali'nin (R.A.) medar-ı nazarı olduğu kalbime ihtar edildi.”

25.Mektub

a.Bizde ikramat-ı ilahiye nevinden tezahür eden kerametleri izhar etmek ancak şu iki şartla makbul olur ve hatta şükür makamına geçer:

1. Kalben o kerametleri sahiplenmemek.
2. O kerametler izhar edildiğinde kuvve-i maneviyenin takviyesi gibi bir kısım umumi ve meşru menfaatlerin kazanılacak olması:
“Aziz, sıddık, metin, sarsılmaz, sebatkar, fedakar, vefadar kardeşlerim!
Risalelerde izhar edilen o kerametler bana ait değil ve o kerametlere sahib olmak benim haddim değil. Belki Kur'anın mu'cize-i maneviyesinin tereşşuhatı ve lem'alarıdır ki hakikî bir tefsiri olan Risale-i Nur'da kerametler şeklini alarak (şakirdlerinin kuvve-i maneviyelerini takviye etmek için) ikramat-ı İlahiye nev'indendir. İkram ise, izharı bir şükürdür, caizdir, hem makbuldür.” (51)

b.Nasıl ki Kur’anın bir ruhu vardır ve o ruh haşir meydanında karilerine sahip çıkıp onlara şefaat edecektir; -Allahü alem- aynen öyle de Kur’an’ın ahirzamandaki en makbul bir tefsiri olan Risale-i Nur da şakirtlerini manen müdafaa edecek ve kusurlarını afvettirmeye vesile olacaktır:

“İnşâallah Risale-i Nur kendi kendine, hem kendini müdafaa ettiği, hem kıymetini tam gösterdiği gibi, bizi de manen müdafaa edip kusurlarımızı afvettirmeğe vesile olacaktır.”
Berzah
Berzah
VEFALI ÜYEMİZ
VEFALI ÜYEMİZ

Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Empty Geri: Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler (5)

Mesaj tarafından belinay 17.04.10 18:46

Sad
“İnşâallah Risale-i Nur kendi kendine, hem kendini müdafaa ettiği, hem kıymetini tam gösterdiği gibi, bizi de manen müdafaa edip kusurlarımızı afvettirmeğe vesile olacaktır.”
Hakiki nur talebesi olamadım affet Allahım...
belinay
belinay
SÜPER MODERATÖR
SÜPER MODERATÖR

Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler  (5) Empty Geri: Emirdağ Lahikası'ndan Hüzmeler (5)

Mesaj tarafından Berzah 17.04.10 18:51

belinay demiş ki:Sad
Hakiki nur talebesi olamadım affet Allahım...

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] OLACAĞIZ İNŞAALLAH KARDEŞ ! [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Berzah
Berzah
VEFALI ÜYEMİZ
VEFALI ÜYEMİZ

- Similar topics