.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:.
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Salava10

Join the forum, it's quick and easy

Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Salava10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap

Şifremi unuttum

Kimler hatta?
Toplam 75 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 75 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 392 kişi 10.10.24 17:51 tarihinde online oldu.
En son konular
» Kutsalınıza Hakaret Edilmesi İncitiyormuş Değil mi?
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime122.09.23 10:37 tarafından RıZa BeRKaN

» Namazı terk eden adam dinini bitirmiştir!
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime112.01.23 12:26 tarafından RıZa BeRKaN

» Muhammed sen canımın cananısın Muhammed sen gözümün ışığısın Muhammed
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime112.01.23 10:10 tarafından RıZa BeRKaN

» ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI : ACELECİLİK …!!!
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime117.11.22 17:23 tarafından RıZa BeRKaN

» i M a N i L e G ö N D e R B i Z i
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime111.10.22 18:29 tarafından RıZa BeRKaN

» Hazreti Ömer'den (r.a) birbirinden kıymetli 18 nasihat...
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime111.10.22 18:22 tarafından RıZa BeRKaN

» EN BÜYÜK KABADAYI'LIK EFENDİLİK'TİR
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime111.10.22 18:00 tarafından RıZa BeRKaN

» Hep yolcuyuz böyle gelir gideriz. Dünya senin vatanın mı yurdun mu?
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime111.10.22 12:00 tarafından RıZa BeRKaN

» Sadece Kur’an Yeter mi ? KUR'AN YETER DİYENLERE
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime111.10.22 10:35 tarafından RıZa BeRKaN

» İNCEDEN İNCEYE GİYDİRİYORLAR SİZE MÜSLÜMANLAR
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime111.10.22 8:35 tarafından RıZa BeRKaN

» Recep Tayyip Erdoğan EVET O bir #DünyaLideri
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime111.10.22 8:11 tarafından RıZa BeRKaN

» Zordur kurban zordur, ayrılık zordur...
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime111.10.22 8:03 tarafından RıZa BeRKaN

» Allah ve Rasulü için göz yaşı dökenlere selâm olsun.
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime111.10.22 7:57 tarafından RıZa BeRKaN

» 2 MiLYaR TaKiPÇiSi VaR
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime111.10.22 7:34 tarafından RıZa BeRKaN

» Ne NeDiR?
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime120.01.22 11:54 tarafından RıZa BeRKaN

» ÖĞÜT VEREN AYETLER
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime120.01.22 10:58 tarafından RıZa BeRKaN

» Faizcileri deşifre edeceğiz.. Takip edeceğiz..
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime122.10.21 13:26 tarafından RıZa BeRKaN

» ANLAMSIZLIK HASTALIĞI: ANoMİ ‼
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime111.10.21 11:49 tarafından RıZa BeRKaN

» Mustafa Özcan Güneşdoğdu Rabbim Sana Sığınırım
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime111.10.21 11:46 tarafından RıZa BeRKaN

» Zengin Tüccar ve 4 eşi hikayesi.
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Icon_minitime111.10.21 11:41 tarafından RıZa BeRKaN

Istatistikler
Toplam 278 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: CANAN CAN

Kullanıcılarımız toplam 14129 mesaj attılar bunda 6601 konu
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma

Anket

İRFaN MeCLiSi & RaH-ı AŞK FoRMuMuZa NaSıL ULaŞTıNıZ?

Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Vote_lcap67%Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Vote_rcap 67% [ 4 ]
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Vote_lcap0%Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Vote_rcap 0% [ 0 ]
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Vote_lcap0%Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Vote_rcap 0% [ 0 ]
Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Vote_lcap33%Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Vote_rcap 33% [ 2 ]

Toplam Oylar : 6

RSS akısı

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Takvim Takvim

Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz

Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Empty Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz

Mesaj tarafından Berzah 28.04.10 23:22

Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz

Dost Düşman Tavırlara Karşı Üslûbumuz Eser_13692
Biz, bize ait değerlere bağlı yetişmiş kendi davamızın, kendi düşüncemizin çocuklarıyız. Bizlerin, hem Yunus'a, hem Mevlâna'ya, hem de Üstad'a bir çeşit iktidamızın olduğu söylenebilir. Onlar da, İnsanlığın İftihar Tablosu ve Sultanlar Sultanı Efendimiz'in (sallallâhu aleyhi ve sellem) çırakları sayılırlar. Meşrebin çerçevesi bu olunca bizler, bize gelecek saldırılara karşı bu temel felsefenin gereği "Dövene elsiz, sövene dilsiz ve dervişler gönülsüz gerek!" der yürürüz yolumuza.
Diğer taraftan bizim ehl-i imana karşı zaten bir tavrımız olamaz; bir kere başta Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem), ümmet olarak kendisine intisap eden insanların aleyhinde hiç mi hiç konuşmamış, konuşmak şöyle dursun, "Ashabıma sebbetmeyin (dil uzatmayın). Nefsim elinde olan Zât'a yemin olsun (sizden) biri, Uhud dağı kadar altın infak etse, bu infak onlardan birinin tasadduk ettiği bir müdd'e (küçük bir ölçek) hatta yarım müdd'e bedel olmaz." deyip onlardan övgüyle bahsetmiştir. Üstad'ın da, ehl-i imandan bir kimsenin aleyhinde konuştuğu vâki değildir. Kendisine yapılan onca kötülüklere rağmen, zannediyorum herhangi bir insanın aleyhinde yarım cümlecik söz etmemiştir. "Bunlar toplanıp Risale okuyorlar. Maksatları idareyi ele geçirmek." diye kendisini gammazlayan bir hoca hakkında, en fazla, "Bir hoca bozması adliyeyi aleyhimize tahrik etti." demiş ve efendice bir üslûp kullanmıştır.
Bunlara iktidâen cami kürsüsünden, "Bütün Müslümanlar bilsinler ki, bazı kimseler kalkıp bana hayvan, mahluk, aşağılık deseler de -ki çıkardıkları çeşitli mecmualarda bunları dediler- mukabelede bulunmayacak ve cevap vermeyeceğim. Ancak, uygunsuz şeyler isnat ederlerse, onları hukukî yollarla düzeltirim." demiştim. Şu âna kadar da hep öyle davranmaya çalıştım. Başka gazetelerin benim hakkımda yazıp-çizdiği şeylerden kat kat fazlasını yazıp çizen, hakkımda çeşitli isnatlarda bulunan, hatta bana "Tevbe et!" diyen Müslüman görünümlü insanlar oldu. Oysa ben hiçbir zaman İslâm'dan başka bir şey tanımadım; ömrümde yaptığım şeylerin hesabını da Allah'a vermeye hazırım. Allah (celle celâluhu), diğer Müslümanlarla beraber bana da Müslüman ismini vermiş, dolayısıyla benim bundan daha şerefli bir unvanım olamaz. Ehl-i iman kabul ettiğimden dolayı ben böyle diyen kimselere de cevap vermedim.
Evet, beraber bulunduğumuz insanlarla geçinme mecburiyetindeyiz. Bir kere sağımızda solumuzda açıktan açığa dine küfreden, dindara fundemantalist diyen bir sürü insan var. Böyle bir yerde bu insanların hissiyatını göz önüne almaz ve yumuşak davranmazsak İslâm'a vefasızlık etmiş oluruz. Bizler, aynı kaderi paylaşma mecburiyetinde olduğumuz insanlarla kavga ederek değil, Müslümanlığın âlicenaplığını, müsamahasını, afv u safhını göstererek onların gönüllerindeki yerimizi korumaya çalışmalıyız. Hatta çok defa ağzımızla anlatacağımız şeyleri hâlimizle anlatmalı ve sözlerimizden rahatsızlık duyuluyorsa kimseyi sözlerimizle rahatsız etmemeliyiz. Kendimizi ifadede gönül esastır. Bu mülâhaza ile ülkede % 80 dolayındaki mütereddit ve mütehayyir insanların, belki on defa nabzınızı tutarak, "Allah Allah! Bir de bu insanlar için şöyle böyle diyorlar. Nesi var bu insanların?" demesi çok önemlidir. İnşâallah bir gün gelecek bu mülâhaza bütün mâşerî vicdanın sesi olacaktır. Nitekim "Tatlı dil, yılanı deliğinden çıkarır." demiştir atalarımız. Bu anlayışın başladığını söylemek mümkündür. Cenâb-ı Hak sonuna kadar götürmeye muvaffak kılsın.

M.Fethullah Gülen
Berzah
Berzah
VEFALI ÜYEMİZ
VEFALI ÜYEMİZ

- Similar topics