Giriş yap
Similar topics
Üye Paneli
Profiliniz Bilgiler Seçenekler İmza Avatar |
Sosyal Arkadaş ve Tanınmamış Üye listesi Grup |
Özel Mesaj Gelen Kutusu ÖM Gönder |
Gözlenmiş Konular |
Kimler hatta?
Toplam 77 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 77 Misafir :: 1 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 392 kişi 10.10.24 17:51 tarihinde online oldu.
En son konular
En bakılan konular
Istatistikler
Toplam 278 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: CANAN CAN
Kullanıcılarımız toplam 14129 mesaj attılar bunda 6601 konu
Arama
Kasım 2024
Ptsi | Salı | Çarş. | Perş. | Cuma | C.tesi | Paz |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Pratik bilgilerle zaman kazanın!
2 posters
.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:. :: (¯`·._.: AİLE HAYATI VE YAŞAM :._.·´¯) :: PRATİK BİLGİLER
1 sayfadaki 1 sayfası
Pratik bilgilerle zaman kazanın!
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Mutfakta harcadığınız zamanı en aza indirmek ve besinleri doğru şekilde saklamak için en pratik bilgiler..
Kahveyi Taze Saklamak
Öğütülmüş olarak aldığınız kahvenin bozulmamasını istiyorsanız cam bir kavanoza koyun. Bu aynı zamanda kahvenizin nefasetini ve kokusunu da koruyacaktır.
Peynirin Kurumaması
Gravyer peynirinizin kurumasını istemiyorsanız; tuzlu bir su hazırlayarak, bir bezi bu suyun içine batırın ve peynirinizi bu nemli beze sararak saklayın.
Sütün Çabuk Bozulmaması
Süt hem çok yararlı hem de çabuk bozulan bir besin. Sütünüzün daha uzun süre bozulmadan dayanmasını istiyorsanız, içine biraz karbonat atın. Bu işlem sütün ömrünü uzatırken, hazmı da kolaylaştıracaktır.
Sandviçlerinizi Saklarken
Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri saklamanı en kolay yolu; bu sandviçleri üst üste koymak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sarmaktır. Böylece sandviçleriniz uzun zaman tazeliğini koruyacaktır.
Sodalı İçeceklerin Gazlarının Kaçmaması
Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasından şikayetçiyseniz, bu içecekleri buzdolabına baş aşağı yerleştirin. İçeceğin gazı, şişenin dibinde toplanacak ve kapaktan kaçma olasılığı kalmayacaktır.
Baklagilleri Saklarken
Baklagillerinizi ve pirinçlerinizi saklarken oluşan böceklerden şikayetçiyseniz, bunları sakladığınız kabın içine 2-3 diş sarımsak koyun. Sarımsak böcek oluşumunu engelleyecektir.
Sucukları Saklarken
Sucukları serin bir yere asarak saklayınız. Ancak bu şekilde saklasanız dahi zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar. Bunun için saklama süreniz içinde zaman zaman üstünü kullandığınız bir limonla güzelce silin. Böylece küf oluşumunu da engellemiş olursunuz.
Topaklanan Tuz
Tuzluğun içinde topaklanıp akmayan tuz sinir bozucu olabilir. Bunun nedeni nemdir. Tuzluğun içine biraz pirinç koyarak tuzun rutubetini alabilirsiniz.
Kaşar Peynirinin Kuruması
Kaşar peynirinizin kurumasından şikayetçiyseniz, ağzını hava almayacak şekilde kapatacağınız cam bir kavanoz içinde peynirinizi saklamak işinizi görecek ve peyniriniz kurumayacaktır.
Mumların Ömrünü Uzatmak
Mumlarınızın ömrünü uzatmak istiyorsanız, kullanmadan iki saat kadar önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin. Soğumuş ve iyice sıklaşmış mumunuz daha uzun ömürlü olacaktır.
Filizlenen Patatesler
Patatesler belli bir süre bekletildiğinde filizlenmeye başlar. Bunu önlemek için patatesleri koyduğunuz torbanın içine birkaç yeşil elma koyun.
Marul Saklarken
Marullarınızı uzun süre tazeliğini koruyarak saklamak için önce bir saat su dolu bir kapta tutun, daha sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Böylece marullarınızı 10 gün boyunca diriliğini kaybetmeden saklayabilirsiniz.
Reçelin Şekerlenmemesi
Reçelinizin şekerlenmesini önlemek istiyorsanız, serin ve karanlık bir yerde saklayın. Şekerlenmiş reçelinizi oda sıcaklığında bir gün bekleterek eski akışkan halini almasını sağlayabilirsiniz.
Salamın Kurumaması
Salamınız buzdolabında hem kurur hem de tadını kaybeder. Eğer salamınızı keten veya pamuklu bir bezin içine koyarak serin bir yerde saklarsanız, kurumasını engeller ve nefasetini korursunuz.
Domatesleri Saklarken
Evde fazla miktarda domatesiniz varsa onları serin, karanlık ve rutubetsiz bir yerde on gün kadar saklayabilirsiniz. Ancak kullanacağınız zaman yıkamayı unutmayın.
Şişedeki Salçanın Bozulmaması
Şişeye koyduğunuz salçanın bozulmasını engellemek için şişenin ağzını kapatmadan önce mantarlarını zeytinyağına batırın. Böylece mantarla şişe arasında sızdırmazlık sağlayacak, şişenin hava almasını ve salçanın
bozulmasını engellemiş olacaksınız.
Maydanozu Saklarken
Maydanoz ve dereotunuzu taze olarak saklamak için önce güzelce yıkayın ve süzün. Daha sonra iyice kurumasını bekleyin ve plastik bir kabın içinde buzdolabına koyun.
Muzun Kararması
Muz çok dayanıklı bir meyve değildir. Bir süre sonra kararmaya başlar. Özellikle muzu 12 C’nin altında, mesela buzdolabınızda sakladığınızda bu süreci hızlandırmış olursunuz. Muzunuzu saklayabileceğiniz en ideal ortam yine oda sıcaklığında bir yerdir. Tabii fazla bekletmeden tüketmek kaydıyla...
Soyulmuş Sarımsağın Saklanması
Soymuş olduğunuz sarımsakları tuzla birlikte mutfak robotunda kıyarak, az miktarda su ilavesiyle bir kavanozda saklayabilirsiniz. Bu karışım 4 hafta boyunca buzdolabında nefasetini kaybetmez.
Kırmızı Lahanayı Saklarken
Salatalarda kullanmak üzere elinizin altında sürekli doğranmış kırmızı lahana olmasını ister misiniz? İşte size bir hafta boyunca tazeliğini koruyacak bir saklama yöntemi: Kırmızı lahananızı incecik doğrayın. Tuzla ovun ve ağzı sıkı kapanan bir kaba koyup üzerine sirke ekleyin. Doğranmış kırmızı lahananız istediğiniz an hazır.
Dereotu, Nane Saklama
Dereotu, nane ve maydanoz gibi otları havasını aldığınız poşetlerde taze olarak saklayabilirsiniz.
Rendelenmiş Domates Saklama
İstediğiniz an kullanabileceğiniz domates tabletleri hazırlayarak, yemek yaparken zaman kazanmak iste misiniz? Domatesleri güzelce rendeleyin ve buz kalıplarına koyarak dondurun. Tabletleriniz istediğiniz an elinizin altında.
İsterseniz bu tabletleri kalıbından çıkarıp poşetlere koyabilir ve derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.
Haşlanmış Baklagillerin Saklanması
Pişirme süresi uzun olan nohut ve kuru fasulye gibi baklagilleri, zamandan tasarruf etmek için önceden haşlayarak, buzluk veya derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Pasta Meyveleri
Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri toz şekere bulayın. Böylece, meyveleriniz daha uzun süre dayanacaktır.
Derin dondurucuda balık
Derin dondurucuda balık saklayacağınız zaman, çözüldüğünde koku yapmaması için içine limon sıkarakdondurucuya koyun
Mutfakta harcadığınız zamanı en aza indirmek ve besinleri doğru şekilde saklamak için en pratik bilgiler..
Kahveyi Taze Saklamak
Öğütülmüş olarak aldığınız kahvenin bozulmamasını istiyorsanız cam bir kavanoza koyun. Bu aynı zamanda kahvenizin nefasetini ve kokusunu da koruyacaktır.
Peynirin Kurumaması
Gravyer peynirinizin kurumasını istemiyorsanız; tuzlu bir su hazırlayarak, bir bezi bu suyun içine batırın ve peynirinizi bu nemli beze sararak saklayın.
Sütün Çabuk Bozulmaması
Süt hem çok yararlı hem de çabuk bozulan bir besin. Sütünüzün daha uzun süre bozulmadan dayanmasını istiyorsanız, içine biraz karbonat atın. Bu işlem sütün ömrünü uzatırken, hazmı da kolaylaştıracaktır.
Sandviçlerinizi Saklarken
Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri saklamanı en kolay yolu; bu sandviçleri üst üste koymak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sarmaktır. Böylece sandviçleriniz uzun zaman tazeliğini koruyacaktır.
Sodalı İçeceklerin Gazlarının Kaçmaması
Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasından şikayetçiyseniz, bu içecekleri buzdolabına baş aşağı yerleştirin. İçeceğin gazı, şişenin dibinde toplanacak ve kapaktan kaçma olasılığı kalmayacaktır.
Baklagilleri Saklarken
Baklagillerinizi ve pirinçlerinizi saklarken oluşan böceklerden şikayetçiyseniz, bunları sakladığınız kabın içine 2-3 diş sarımsak koyun. Sarımsak böcek oluşumunu engelleyecektir.
Sucukları Saklarken
Sucukları serin bir yere asarak saklayınız. Ancak bu şekilde saklasanız dahi zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar. Bunun için saklama süreniz içinde zaman zaman üstünü kullandığınız bir limonla güzelce silin. Böylece küf oluşumunu da engellemiş olursunuz.
Topaklanan Tuz
Tuzluğun içinde topaklanıp akmayan tuz sinir bozucu olabilir. Bunun nedeni nemdir. Tuzluğun içine biraz pirinç koyarak tuzun rutubetini alabilirsiniz.
Kaşar Peynirinin Kuruması
Kaşar peynirinizin kurumasından şikayetçiyseniz, ağzını hava almayacak şekilde kapatacağınız cam bir kavanoz içinde peynirinizi saklamak işinizi görecek ve peyniriniz kurumayacaktır.
Mumların Ömrünü Uzatmak
Mumlarınızın ömrünü uzatmak istiyorsanız, kullanmadan iki saat kadar önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin. Soğumuş ve iyice sıklaşmış mumunuz daha uzun ömürlü olacaktır.
Filizlenen Patatesler
Patatesler belli bir süre bekletildiğinde filizlenmeye başlar. Bunu önlemek için patatesleri koyduğunuz torbanın içine birkaç yeşil elma koyun.
Marul Saklarken
Marullarınızı uzun süre tazeliğini koruyarak saklamak için önce bir saat su dolu bir kapta tutun, daha sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Böylece marullarınızı 10 gün boyunca diriliğini kaybetmeden saklayabilirsiniz.
Reçelin Şekerlenmemesi
Reçelinizin şekerlenmesini önlemek istiyorsanız, serin ve karanlık bir yerde saklayın. Şekerlenmiş reçelinizi oda sıcaklığında bir gün bekleterek eski akışkan halini almasını sağlayabilirsiniz.
Salamın Kurumaması
Salamınız buzdolabında hem kurur hem de tadını kaybeder. Eğer salamınızı keten veya pamuklu bir bezin içine koyarak serin bir yerde saklarsanız, kurumasını engeller ve nefasetini korursunuz.
Domatesleri Saklarken
Evde fazla miktarda domatesiniz varsa onları serin, karanlık ve rutubetsiz bir yerde on gün kadar saklayabilirsiniz. Ancak kullanacağınız zaman yıkamayı unutmayın.
Şişedeki Salçanın Bozulmaması
Şişeye koyduğunuz salçanın bozulmasını engellemek için şişenin ağzını kapatmadan önce mantarlarını zeytinyağına batırın. Böylece mantarla şişe arasında sızdırmazlık sağlayacak, şişenin hava almasını ve salçanın
bozulmasını engellemiş olacaksınız.
Maydanozu Saklarken
Maydanoz ve dereotunuzu taze olarak saklamak için önce güzelce yıkayın ve süzün. Daha sonra iyice kurumasını bekleyin ve plastik bir kabın içinde buzdolabına koyun.
Muzun Kararması
Muz çok dayanıklı bir meyve değildir. Bir süre sonra kararmaya başlar. Özellikle muzu 12 C’nin altında, mesela buzdolabınızda sakladığınızda bu süreci hızlandırmış olursunuz. Muzunuzu saklayabileceğiniz en ideal ortam yine oda sıcaklığında bir yerdir. Tabii fazla bekletmeden tüketmek kaydıyla...
Soyulmuş Sarımsağın Saklanması
Soymuş olduğunuz sarımsakları tuzla birlikte mutfak robotunda kıyarak, az miktarda su ilavesiyle bir kavanozda saklayabilirsiniz. Bu karışım 4 hafta boyunca buzdolabında nefasetini kaybetmez.
Kırmızı Lahanayı Saklarken
Salatalarda kullanmak üzere elinizin altında sürekli doğranmış kırmızı lahana olmasını ister misiniz? İşte size bir hafta boyunca tazeliğini koruyacak bir saklama yöntemi: Kırmızı lahananızı incecik doğrayın. Tuzla ovun ve ağzı sıkı kapanan bir kaba koyup üzerine sirke ekleyin. Doğranmış kırmızı lahananız istediğiniz an hazır.
Dereotu, Nane Saklama
Dereotu, nane ve maydanoz gibi otları havasını aldığınız poşetlerde taze olarak saklayabilirsiniz.
Rendelenmiş Domates Saklama
İstediğiniz an kullanabileceğiniz domates tabletleri hazırlayarak, yemek yaparken zaman kazanmak iste misiniz? Domatesleri güzelce rendeleyin ve buz kalıplarına koyarak dondurun. Tabletleriniz istediğiniz an elinizin altında.
İsterseniz bu tabletleri kalıbından çıkarıp poşetlere koyabilir ve derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.
Haşlanmış Baklagillerin Saklanması
Pişirme süresi uzun olan nohut ve kuru fasulye gibi baklagilleri, zamandan tasarruf etmek için önceden haşlayarak, buzluk veya derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Pasta Meyveleri
Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri toz şekere bulayın. Böylece, meyveleriniz daha uzun süre dayanacaktır.
Derin dondurucuda balık
Derin dondurucuda balık saklayacağınız zaman, çözüldüğünde koku yapmaması için içine limon sıkarakdondurucuya koyun
RıZa BeRKaN- KuRuCu / YöNeTiCi
Geri: Pratik bilgilerle zaman kazanın!
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Muzun Kararması
Muz çok dayanıklı bir meyve değildir. Bir süre sonra kararmaya başlar. Özellikle muzu 12 C’nin altında, mesela buzdolabınızda sakladığınızda bu süreci hızlandırmış olursunuz. Muzunuzu saklayabileceğiniz en ideal ortam yine oda sıcaklığında bir yerdir. Tabii fazla bekletmeden tüketmek kaydıyla...
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Muzun Kararması
Muz çok dayanıklı bir meyve değildir. Bir süre sonra kararmaya başlar. Özellikle muzu 12 C’nin altında, mesela buzdolabınızda sakladığınızda bu süreci hızlandırmış olursunuz. Muzunuzu saklayabileceğiniz en ideal ortam yine oda sıcaklığında bir yerdir. Tabii fazla bekletmeden tüketmek kaydıyla...
EyLüL- BAĞIMLI ÜYEMİZ
.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:. :: (¯`·._.: AİLE HAYATI VE YAŞAM :._.·´¯) :: PRATİK BİLGİLER
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
22.09.23 10:37 tarafından RıZa BeRKaN
» Namazı terk eden adam dinini bitirmiştir!
12.01.23 12:26 tarafından RıZa BeRKaN
» Muhammed sen canımın cananısın Muhammed sen gözümün ışığısın Muhammed
12.01.23 10:10 tarafından RıZa BeRKaN
» ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI : ACELECİLİK …!!!
17.11.22 17:23 tarafından RıZa BeRKaN
» i M a N i L e G ö N D e R B i Z i
11.10.22 18:29 tarafından RıZa BeRKaN
» Hazreti Ömer'den (r.a) birbirinden kıymetli 18 nasihat...
11.10.22 18:22 tarafından RıZa BeRKaN
» EN BÜYÜK KABADAYI'LIK EFENDİLİK'TİR
11.10.22 18:00 tarafından RıZa BeRKaN
» Hep yolcuyuz böyle gelir gideriz. Dünya senin vatanın mı yurdun mu?
11.10.22 12:00 tarafından RıZa BeRKaN
» Sadece Kur’an Yeter mi ? KUR'AN YETER DİYENLERE
11.10.22 10:35 tarafından RıZa BeRKaN
» İNCEDEN İNCEYE GİYDİRİYORLAR SİZE MÜSLÜMANLAR
11.10.22 8:35 tarafından RıZa BeRKaN
» Recep Tayyip Erdoğan EVET O bir #DünyaLideri
11.10.22 8:11 tarafından RıZa BeRKaN
» Zordur kurban zordur, ayrılık zordur...
11.10.22 8:03 tarafından RıZa BeRKaN
» Allah ve Rasulü için göz yaşı dökenlere selâm olsun.
11.10.22 7:57 tarafından RıZa BeRKaN
» 2 MiLYaR TaKiPÇiSi VaR
11.10.22 7:34 tarafından RıZa BeRKaN
» Ne NeDiR?
20.01.22 11:54 tarafından RıZa BeRKaN
» ÖĞÜT VEREN AYETLER
20.01.22 10:58 tarafından RıZa BeRKaN
» Faizcileri deşifre edeceğiz.. Takip edeceğiz..
22.10.21 13:26 tarafından RıZa BeRKaN
» ANLAMSIZLIK HASTALIĞI: ANoMİ ‼
11.10.21 11:49 tarafından RıZa BeRKaN
» Mustafa Özcan Güneşdoğdu Rabbim Sana Sığınırım
11.10.21 11:46 tarafından RıZa BeRKaN
» Zengin Tüccar ve 4 eşi hikayesi.
11.10.21 11:41 tarafından RıZa BeRKaN