Giriş yap
Üye Paneli
Profiliniz Bilgiler Seçenekler İmza Avatar |
Sosyal Arkadaş ve Tanınmamış Üye listesi Grup |
Özel Mesaj Gelen Kutusu ÖM Gönder |
Gözlenmiş Konular |
Kimler hatta?
Toplam 22 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 22 Misafir :: 1 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 392 kişi 10.10.24 17:51 tarihinde online oldu.
En son konular
En bakılan konular
Istatistikler
Toplam 278 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: CANAN CAN
Kullanıcılarımız toplam 14129 mesaj attılar bunda 6601 konu
Arama
Kasım 2024
Ptsi | Salı | Çarş. | Perş. | Cuma | C.tesi | Paz |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Vefayla kal CaN !
.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:. :: (¯`·._.: KÜLTÜR SARAYI :._.·´¯) :: EDEBİ/YAD
1 sayfadaki 1 sayfası
Vefayla kal CaN !
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Ayr?l?klar geceye benzer.
Bütün yar?nlar da sabaha can!
Geceye az kald?.
Ayr?l?k, gelini götürmeye gelen dü?ün alay? gibi kap?m?zda.
Kimler ayr?lmad? ki can?ndan.
Ayr?l???, cennetten ayr?lan Hz. Adem'e sor.
Tufan'da o?lunu dalgalar?n pençesinde b?rakan Hz. Nuh a, Yusuf'u için inleyen Hz. Yakub a, içindeki ejderle bo?u?an Züleyha'ya, yüre?inin sesini susturmak için bile?iyle da?lar? oyan Ferhad'a, ?ems için kavrulan Mevlâna'ya, binlerce evlâd?n? gurbete gönderen Anadolu'ya, en çok da Resulü'nü Medine'ye gönderen o kutsal diyâra, has?l? gidenin ard?ndan bak?p kalanlara, ocak gibi yananlara sor.
Geride kalan, hep inleyendir ana misali, can! Giden hep yârd?r, candan canand?r.
Her ?eyi al?p götüren de odur, götürdüklerinin iki mislini geride b?rakan da...
Giderken arkada b?rakt?klar?na son bir kere bak?p da öyle gitmeli insan.
Ya?ad?klar?n?, payla?t?klar?n? gönül heybesine yerle?tirmeli. Payla??lan and?r, zamand?r, dönü?ü olmayand?r.
Payla??lan hayatt?r can!
Vefâl? olmal? insan.
Vefân?n dersini Kur'andan; âlemlerin muallimi, Gönüllerin Sultan?'ndan, O'nun nurlu ashâb?ndan almal?.
Olmal? insan, önce kul olmal?. Olmadan evvel ölmeli, ölmeden önce olmay? tamamlamal?.
Nas?l m? olmal?? Hak dostlar? gibi vefâ kahraman? olmal?. Vallahi O söylüyorsa do?rudur.
Ben O'nun verâlar?n verâs?ndan haberler getirdi?ine inan?yorum. diyen, sadakat ve vefâdan bir lâhza ayr?lmayan Hz. Ebubekir gibi olmal?.
Allah Resulüne; Kendisinden meleklerin bile hayâ etmekte oldu?u bir kimseden ben hayâ etmeyeyim mi?sözlerini dedirten, an-be-an bütün mahlûkâta edebiyle vefâl? olan Hz. Osman gibi olmal?.
Vuruldu?unda yaras?n?n a??rl???yla bayg?n yatan, E?er daha ölmediyse, onu namazdan ba?ka bir ?eyle ay?ltamazs?n?z. sözlerinden sonra namaza ça?r?ld???nda küheylanlar gibi Namaz vakti mi? diyerek yaral? bedeniyle kan revan içinde ?ahlanan, namaza vefâl? Hz. Ömer gibi olmal?.
Perde-i gayb aç?lsa, yine de yakînim azalmaz. diyerek, vefâs?n? kâinata hayk?ran, evliyâlar babas?, yi?itlerin ?âh? Hz. Ali gibi olmal?.
Vefâ, sadece haslar?n vasf?d?r can! Nisyan -unutmak- ise hamlar?n...
Bedene tutsak olmu? hoyratlar?n nasibi yoktur vefâdan. Gönlümüzün kitab?nda; Bize bir defa selâm vereni k?yamete kadar unutmay?z.düstûru kay?tl?d?r.
Dostlar?n? daima vefâ ile hat?rla can! Arayan sen ol, bulan sen; tan?yan sen ol, kucaklayan yine sen. Kula vefâs? olmayan?n Hakk'a vefâs? olmaz.
Git ki, vefan?n ter ü tâze hüküm sürdü?ü yeni bir hayata ba?la...
Haydi daha fazla durma kar??mda. Kur?un gibi bir anda al, ellerini benden. Su gibi aks?n ellerin ellerimden.
Yüre?ini yüre?imde, gözlerini gözlerimde b?rak da git. Beklemeden, bir kelime bile etmeden git. Can?m? can?mdan kopar da git.
Giderken son bir defa Hakk'?n selâm?n? esirgeme benden. Arkada kalan?n gözü ya?l? olur, yüre?i yufka, gönlü ince. Ben, içimdeki korla, ba?r?mdaki volkanla, öylece da? gibi arkanda kalay?m. Yapayaln?z hecelerde kaybolan ben olay?m. Sen sa?lam ad?mlarla yar?nlara yürürken, y?k?lan ben olay?m.
Gülen sen ol, a?layan ben.
Ye?eren sen ol, sulayan ben.
Bana saplans?n pasl? m?zraklar?n ucu, sana dokunmas?n. En ç?lg?n isyanlar?n?, sava?lar?n?, s?rlar?n? gitti?in diyarlara götürme.
Kötüye dair ne varsa benim yan?mda kals?n.
Benim avuçlar?ma b?rak.
Ben onlar? dua dua ak kanatl? ku? gibi göklere uçuray?m. Benim pay?ma; ilâhî dergahtan, ayr?l?k sahillerinde an?lar?n gönüllü bekçisi olmak dü?tü.
Hak'tan gelene raz?y?m.
Sen geçmi?i bana b?rak can!
Vefa nedir, bilir misin? Vefâ arkanda b?rakt???n?, giderken yakt???n? yabana atmamand?r.
Vefâ; dostlu?un asaletine, bir dua sonras? verilen sözlere, hayallere ihanet katmamand?r.
Vefâ; ötelerin sonsuz mükafat? kar??s?nda, cehennemi hafife almaman, ulvi güzellikleri dünyaya satmamand?r.
?imdi ayr?l?k vakti can! Gecenin en karanl?k vakti.
Vaktin Yarat?c?s?, az sonra geceden gündüzü do?uracak.
Vakit gitme vakti, bizden ald?klar?n? gitmesi gereken yerlere iletme vakti...
Al can! Bu heybe senin. Sol yan?mdan bir parça kopard?m senin için; tâ özümden, tâ közümden...
Birazdan sabah olacak; ya?mur ya?acak...
Ard?ndan gökku?a??, sonra güne?...
S?cac?k, apayd?n, p?r?l p?r?l...
Hep böyle oldu, tarihte hep karanl?k yenilgiye teslim oldu, güne? kazand?.
Birazdan son melodi çalacak,
Y?ld?za, Ay a ve ?brahim'in Rabbi'ne kasem ederim ki,
Birazdan bulutlar?n ard?ndan Güne? do?acak...
Güne? bütün gecelerden güçlüdür can!
Çünkü güne? vefal?d?r, gizlemez sevgisini.
Vefâl?d?r; en çok o getirir kâinata sevgilinin sesini, ne?vesini.
Y?rt?p atar karanl???n kasvetli perdesini...
En vefâl? delildir o sevgili ad?na...
U?urlar olsun can!
Beni k??ta b?rak?p yeni bir diyara gitti?inde bahar? bekleyeceksin.
Bahar? beklemek ne güzeldir, baharda topra?? parçalayan k?r çiçeklerini gözlemek...
Ben de seni bir ayr?l?k sonras? bahar? gözlerken kuca??ma alm??t?m.
Küçücük ellerinle topra??n ba?r?n? parçalad???nda kar??lam??t?m.
Ve senin için ne çok sava?m??t?m seninle.
Sen benim k?r çiçe?imsin can, sen benim a?k çiçe?im. Sen benim yüre?imsin.
Vasiyetim olsun sana. Bir gün öldü?ümde, kabrimi mutlaka ziyarete gel.
Ama yalvar?r?m yaln?z gelme.
Baharda derledi?in yüzlerce k?r çiçe?iyle gel.
Ve ba?ucumda onlara sevgiyi anlat, dostlu?u, vefây?, hakîki Dost a vefâl? olmay? anlat.
Çünkü ben k?r çiçeklerinin sesinden uzak kalmaya dayanamam.
Çünkü ben bir an bile tomurcuklar?mdan ayr?lamam. Sonra el ele tutu?up yan?ba??mda eskiden birlikte yapt???m?z gibi, ince bir ezgiyle seslenin bütün insanlara.
Sevda nedir bilir misin?diyerek, sevday? söyleyin.
Demet demet sevgi ellerinde
Billur billur ya? gözlerinde
Sevdan ebedî, yüre?inde,
Olmadan olmaz, bu i? olmaz
Sonra bütün bir âlemi Yunus'ça,
Sevmeden olmaz, bu i? olmaz.
M?sralar?yla sevgisiz bu i?in olmayaca??n? anlat?n .
Hep ama hep vefâl? ol.
Emanete sahip ç?k, atana vefâl? ol.
?dealine sar?l, evlâda vefâl? ol. Ömrü hakk?yla ya?a, hayata vefâl? ol.
Dü?manl?klar? unut, dostuna vefâl? ol.
Öfkeyi, kini unut, ruhuna vefal? ol...
Bunlar? unutursan; zaman maddî mânevî bütün yaralar?n?n, dertlerinin yok olmas?na vesile olur.
E?er unutmazsan, zamanla bunlar seni yok eder. Unutkanl?klar kar??s?nda kimseyi suçlama.
Sen unutma tuza??na dü?üp, unutmaman gerekenleri unutma.
Unutulmamas? gereken güzellikler kar??s?nda arslan kesil kendi içinde. Âsi bir kartal gibi y?rt karanl?klar?n çirkin yüzünü, meydan [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] karanl?klara.
Ç?lg?n bir küheylan gibi vefâyla meydan [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] f?rt?nalara...
Yarasalar?n gözleri kama?acak diye, Güne? do?maktan vazgeçmez.
En büyük vefâ, Hakk'a götürecek f?rsatlar? yakalamakt?r. Buldu?un her f?rsat? zaman?nda de?erlendirmektir. Sak?n ha! F?rsatlar? kaç?r?p da, Kâlû Belâ'ya vefâs?z olma! F?rsatlar bulutlar gibidir, gelir ve geçer.
Sak?n ha! F?rsatlar? kaç?r?p da, kaybetme bedbahtl???yla yok olma.
Vasiyetim olsun:
Vefayla kal can!
Ayr?l?klar geceye benzer.
Bütün yar?nlar da sabaha can!
Geceye az kald?.
Ayr?l?k, gelini götürmeye gelen dü?ün alay? gibi kap?m?zda.
Kimler ayr?lmad? ki can?ndan.
Ayr?l???, cennetten ayr?lan Hz. Adem'e sor.
Tufan'da o?lunu dalgalar?n pençesinde b?rakan Hz. Nuh a, Yusuf'u için inleyen Hz. Yakub a, içindeki ejderle bo?u?an Züleyha'ya, yüre?inin sesini susturmak için bile?iyle da?lar? oyan Ferhad'a, ?ems için kavrulan Mevlâna'ya, binlerce evlâd?n? gurbete gönderen Anadolu'ya, en çok da Resulü'nü Medine'ye gönderen o kutsal diyâra, has?l? gidenin ard?ndan bak?p kalanlara, ocak gibi yananlara sor.
Geride kalan, hep inleyendir ana misali, can! Giden hep yârd?r, candan canand?r.
Her ?eyi al?p götüren de odur, götürdüklerinin iki mislini geride b?rakan da...
Giderken arkada b?rakt?klar?na son bir kere bak?p da öyle gitmeli insan.
Ya?ad?klar?n?, payla?t?klar?n? gönül heybesine yerle?tirmeli. Payla??lan and?r, zamand?r, dönü?ü olmayand?r.
Payla??lan hayatt?r can!
Vefâl? olmal? insan.
Vefân?n dersini Kur'andan; âlemlerin muallimi, Gönüllerin Sultan?'ndan, O'nun nurlu ashâb?ndan almal?.
Olmal? insan, önce kul olmal?. Olmadan evvel ölmeli, ölmeden önce olmay? tamamlamal?.
Nas?l m? olmal?? Hak dostlar? gibi vefâ kahraman? olmal?. Vallahi O söylüyorsa do?rudur.
Ben O'nun verâlar?n verâs?ndan haberler getirdi?ine inan?yorum. diyen, sadakat ve vefâdan bir lâhza ayr?lmayan Hz. Ebubekir gibi olmal?.
Allah Resulüne; Kendisinden meleklerin bile hayâ etmekte oldu?u bir kimseden ben hayâ etmeyeyim mi?sözlerini dedirten, an-be-an bütün mahlûkâta edebiyle vefâl? olan Hz. Osman gibi olmal?.
Vuruldu?unda yaras?n?n a??rl???yla bayg?n yatan, E?er daha ölmediyse, onu namazdan ba?ka bir ?eyle ay?ltamazs?n?z. sözlerinden sonra namaza ça?r?ld???nda küheylanlar gibi Namaz vakti mi? diyerek yaral? bedeniyle kan revan içinde ?ahlanan, namaza vefâl? Hz. Ömer gibi olmal?.
Perde-i gayb aç?lsa, yine de yakînim azalmaz. diyerek, vefâs?n? kâinata hayk?ran, evliyâlar babas?, yi?itlerin ?âh? Hz. Ali gibi olmal?.
Vefâ, sadece haslar?n vasf?d?r can! Nisyan -unutmak- ise hamlar?n...
Bedene tutsak olmu? hoyratlar?n nasibi yoktur vefâdan. Gönlümüzün kitab?nda; Bize bir defa selâm vereni k?yamete kadar unutmay?z.düstûru kay?tl?d?r.
Dostlar?n? daima vefâ ile hat?rla can! Arayan sen ol, bulan sen; tan?yan sen ol, kucaklayan yine sen. Kula vefâs? olmayan?n Hakk'a vefâs? olmaz.
Git ki, vefan?n ter ü tâze hüküm sürdü?ü yeni bir hayata ba?la...
Haydi daha fazla durma kar??mda. Kur?un gibi bir anda al, ellerini benden. Su gibi aks?n ellerin ellerimden.
Yüre?ini yüre?imde, gözlerini gözlerimde b?rak da git. Beklemeden, bir kelime bile etmeden git. Can?m? can?mdan kopar da git.
Giderken son bir defa Hakk'?n selâm?n? esirgeme benden. Arkada kalan?n gözü ya?l? olur, yüre?i yufka, gönlü ince. Ben, içimdeki korla, ba?r?mdaki volkanla, öylece da? gibi arkanda kalay?m. Yapayaln?z hecelerde kaybolan ben olay?m. Sen sa?lam ad?mlarla yar?nlara yürürken, y?k?lan ben olay?m.
Gülen sen ol, a?layan ben.
Ye?eren sen ol, sulayan ben.
Bana saplans?n pasl? m?zraklar?n ucu, sana dokunmas?n. En ç?lg?n isyanlar?n?, sava?lar?n?, s?rlar?n? gitti?in diyarlara götürme.
Kötüye dair ne varsa benim yan?mda kals?n.
Benim avuçlar?ma b?rak.
Ben onlar? dua dua ak kanatl? ku? gibi göklere uçuray?m. Benim pay?ma; ilâhî dergahtan, ayr?l?k sahillerinde an?lar?n gönüllü bekçisi olmak dü?tü.
Hak'tan gelene raz?y?m.
Sen geçmi?i bana b?rak can!
Vefa nedir, bilir misin? Vefâ arkanda b?rakt???n?, giderken yakt???n? yabana atmamand?r.
Vefâ; dostlu?un asaletine, bir dua sonras? verilen sözlere, hayallere ihanet katmamand?r.
Vefâ; ötelerin sonsuz mükafat? kar??s?nda, cehennemi hafife almaman, ulvi güzellikleri dünyaya satmamand?r.
?imdi ayr?l?k vakti can! Gecenin en karanl?k vakti.
Vaktin Yarat?c?s?, az sonra geceden gündüzü do?uracak.
Vakit gitme vakti, bizden ald?klar?n? gitmesi gereken yerlere iletme vakti...
Al can! Bu heybe senin. Sol yan?mdan bir parça kopard?m senin için; tâ özümden, tâ közümden...
Birazdan sabah olacak; ya?mur ya?acak...
Ard?ndan gökku?a??, sonra güne?...
S?cac?k, apayd?n, p?r?l p?r?l...
Hep böyle oldu, tarihte hep karanl?k yenilgiye teslim oldu, güne? kazand?.
Birazdan son melodi çalacak,
Y?ld?za, Ay a ve ?brahim'in Rabbi'ne kasem ederim ki,
Birazdan bulutlar?n ard?ndan Güne? do?acak...
Güne? bütün gecelerden güçlüdür can!
Çünkü güne? vefal?d?r, gizlemez sevgisini.
Vefâl?d?r; en çok o getirir kâinata sevgilinin sesini, ne?vesini.
Y?rt?p atar karanl???n kasvetli perdesini...
En vefâl? delildir o sevgili ad?na...
U?urlar olsun can!
Beni k??ta b?rak?p yeni bir diyara gitti?inde bahar? bekleyeceksin.
Bahar? beklemek ne güzeldir, baharda topra?? parçalayan k?r çiçeklerini gözlemek...
Ben de seni bir ayr?l?k sonras? bahar? gözlerken kuca??ma alm??t?m.
Küçücük ellerinle topra??n ba?r?n? parçalad???nda kar??lam??t?m.
Ve senin için ne çok sava?m??t?m seninle.
Sen benim k?r çiçe?imsin can, sen benim a?k çiçe?im. Sen benim yüre?imsin.
Vasiyetim olsun sana. Bir gün öldü?ümde, kabrimi mutlaka ziyarete gel.
Ama yalvar?r?m yaln?z gelme.
Baharda derledi?in yüzlerce k?r çiçe?iyle gel.
Ve ba?ucumda onlara sevgiyi anlat, dostlu?u, vefây?, hakîki Dost a vefâl? olmay? anlat.
Çünkü ben k?r çiçeklerinin sesinden uzak kalmaya dayanamam.
Çünkü ben bir an bile tomurcuklar?mdan ayr?lamam. Sonra el ele tutu?up yan?ba??mda eskiden birlikte yapt???m?z gibi, ince bir ezgiyle seslenin bütün insanlara.
Sevda nedir bilir misin?diyerek, sevday? söyleyin.
Demet demet sevgi ellerinde
Billur billur ya? gözlerinde
Sevdan ebedî, yüre?inde,
Olmadan olmaz, bu i? olmaz
Sonra bütün bir âlemi Yunus'ça,
Sevmeden olmaz, bu i? olmaz.
M?sralar?yla sevgisiz bu i?in olmayaca??n? anlat?n .
Hep ama hep vefâl? ol.
Emanete sahip ç?k, atana vefâl? ol.
?dealine sar?l, evlâda vefâl? ol. Ömrü hakk?yla ya?a, hayata vefâl? ol.
Dü?manl?klar? unut, dostuna vefâl? ol.
Öfkeyi, kini unut, ruhuna vefal? ol...
Bunlar? unutursan; zaman maddî mânevî bütün yaralar?n?n, dertlerinin yok olmas?na vesile olur.
E?er unutmazsan, zamanla bunlar seni yok eder. Unutkanl?klar kar??s?nda kimseyi suçlama.
Sen unutma tuza??na dü?üp, unutmaman gerekenleri unutma.
Unutulmamas? gereken güzellikler kar??s?nda arslan kesil kendi içinde. Âsi bir kartal gibi y?rt karanl?klar?n çirkin yüzünü, meydan [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] karanl?klara.
Ç?lg?n bir küheylan gibi vefâyla meydan [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] f?rt?nalara...
Yarasalar?n gözleri kama?acak diye, Güne? do?maktan vazgeçmez.
En büyük vefâ, Hakk'a götürecek f?rsatlar? yakalamakt?r. Buldu?un her f?rsat? zaman?nda de?erlendirmektir. Sak?n ha! F?rsatlar? kaç?r?p da, Kâlû Belâ'ya vefâs?z olma! F?rsatlar bulutlar gibidir, gelir ve geçer.
Sak?n ha! F?rsatlar? kaç?r?p da, kaybetme bedbahtl???yla yok olma.
Vasiyetim olsun:
Vefayla kal can!
Vefayla kal can!
al?nt?:
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve Du@ iLe [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
al?nt?:
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve Du@ iLe [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
EyLüL- BAĞIMLI ÜYEMİZ
.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:. :: (¯`·._.: KÜLTÜR SARAYI :._.·´¯) :: EDEBİ/YAD
1 sayfadaki 1 sayfası