.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:.
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Salava10

Join the forum, it's quick and easy

.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Salava10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap

Şifremi unuttum

Similar topics
Kimler hatta?
Toplam 315 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 315 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 392 kişi 10.10.24 17:51 tarihinde online oldu.
En son konular
» Kutsalınıza Hakaret Edilmesi İncitiyormuş Değil mi?
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime122.09.23 10:37 tarafından RıZa BeRKaN

» Namazı terk eden adam dinini bitirmiştir!
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime112.01.23 12:26 tarafından RıZa BeRKaN

» Muhammed sen canımın cananısın Muhammed sen gözümün ışığısın Muhammed
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime112.01.23 10:10 tarafından RıZa BeRKaN

» ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI : ACELECİLİK …!!!
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime117.11.22 17:23 tarafından RıZa BeRKaN

» i M a N i L e G ö N D e R B i Z i
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime111.10.22 18:29 tarafından RıZa BeRKaN

» Hazreti Ömer'den (r.a) birbirinden kıymetli 18 nasihat...
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime111.10.22 18:22 tarafından RıZa BeRKaN

» EN BÜYÜK KABADAYI'LIK EFENDİLİK'TİR
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime111.10.22 18:00 tarafından RıZa BeRKaN

» Hep yolcuyuz böyle gelir gideriz. Dünya senin vatanın mı yurdun mu?
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime111.10.22 12:00 tarafından RıZa BeRKaN

» Sadece Kur’an Yeter mi ? KUR'AN YETER DİYENLERE
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime111.10.22 10:35 tarafından RıZa BeRKaN

» İNCEDEN İNCEYE GİYDİRİYORLAR SİZE MÜSLÜMANLAR
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime111.10.22 8:35 tarafından RıZa BeRKaN

» Recep Tayyip Erdoğan EVET O bir #DünyaLideri
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime111.10.22 8:11 tarafından RıZa BeRKaN

» Zordur kurban zordur, ayrılık zordur...
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime111.10.22 8:03 tarafından RıZa BeRKaN

» Allah ve Rasulü için göz yaşı dökenlere selâm olsun.
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime111.10.22 7:57 tarafından RıZa BeRKaN

» 2 MiLYaR TaKiPÇiSi VaR
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime111.10.22 7:34 tarafından RıZa BeRKaN

» Ne NeDiR?
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime120.01.22 11:54 tarafından RıZa BeRKaN

» ÖĞÜT VEREN AYETLER
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime120.01.22 10:58 tarafından RıZa BeRKaN

» Faizcileri deşifre edeceğiz.. Takip edeceğiz..
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime122.10.21 13:26 tarafından RıZa BeRKaN

» ANLAMSIZLIK HASTALIĞI: ANoMİ ‼
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime111.10.21 11:49 tarafından RıZa BeRKaN

» Mustafa Özcan Güneşdoğdu Rabbim Sana Sığınırım
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime111.10.21 11:46 tarafından RıZa BeRKaN

» Zengin Tüccar ve 4 eşi hikayesi.
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Icon_minitime111.10.21 11:41 tarafından RıZa BeRKaN

Istatistikler
Toplam 278 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: CANAN CAN

Kullanıcılarımız toplam 14129 mesaj attılar bunda 6601 konu
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma

Anket

İRFaN MeCLiSi & RaH-ı AŞK FoRMuMuZa NaSıL ULaŞTıNıZ?

.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Vote_lcap67%.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Vote_rcap 67% [ 4 ]
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Vote_lcap0%.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Vote_rcap 0% [ 0 ]
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Vote_lcap0%.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Vote_rcap 0% [ 0 ]
.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Vote_lcap33%.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Vote_rcap 33% [ 2 ]

Toplam Oylar : 6

RSS akısı

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Takvim Takvim

.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..

.Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..  Empty .Vaktidir, aglayan gözlerimin içine gül..

Mesaj tarafından EyLüL 17.07.10 20:12

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Gelirim ey dost; ayaklar?m kanasa da dikenlerden, dar kafeslerden kurtulup, k?r?p zincirlerimi yine Sana gelirim. Gelmesem Sana, Sensizlikten yok olurum. Yolunda ölmek için, Seni ararken, Sende tükenmek için gelirim. Yal?nayak, ba?? aç?k dosta kavu?man?n hayaliyle ç?kt?m yola. 'Gül'e do ru savurdu rüzgâr beni. Da ?n ba r?ndaki ate?ten, kâinat? ?s?tan güne?ten sordum gül diyar?n?. "Güllerin Efendisi'nden destur almak için ne lâz?m." dedim. O'nun ad?n? duyunca; dile geldi da lar ve ta?lar, tebessüm etti güne?. Hepsi bir a ?zdan, "Teri gül kokan Gül Sultan?'ndan kabul görmek için seher kap?lar?n?n önünde kul olas?n, bel k?r?p boyun buras?n. Hakk'a yönelip el pençe divan duras?n." dediler. Sonra, "?nsan olana sayg? duyas?n, k?r?k gönüllerde tahtlar kuras?n, yaral? gönüllere muhabbetinle merhem olas?n." diye nasihatte bulundular. "Hakk'?n sad?k dostuna, hidayetin güne?ine, inayetin gözbebe ine, rahmetin timsaline, rububiyet saltanat?n?n dellâl?na, kâinat?n muallimine, Habib-i Zî?an'a ve O'nun âline ve ashab?na milyon kere salât ve selâm olsun." dediler.

Âh Efendim, Can Efendim, Gül Efendim!

Dosta giden çile dolu yollarda, getirdi in huzura, nurunun ayd?nl? ?na muhtac?m. Bilirim k?lâvuzu Sensin dosta ç?kan yollar?n, haritas? Sana emanet edilmi?tir gül co rafyas?n?n. Günahkâr bedenimi yüklenip az?ks?z bir heybeyle, nuruna kavu?mak ve ?efaatine ula?mak için yöneldim kap?na. Güne?in a layarak do du u bir vakitte, s?zlan???m vard?r ney misali. Serin seherlerde uykular?m? kaç?ran hasretin vard?r. Seni ararken rüzgâra döktüm derdimi. Sessiz bir 'âh'la kanatland? ku?lar. A ?r a ?r akt? mavi bir menzile do ru bulutlar. Kanayan gül yapraklar?ndan, yaral? bülbüllerden geldi selâm? bahar?n.

'And?m yine Seni her ?ey yâd?mdan silindi
Hayalin gönlümün tepelerinde gezindi
Bu bir serap olsa da hafakanlar?m dindi
And?m yine Seni her ?ey yâd?mdan silindi.'

Hayalini kurdum binlerce y?l uzaktan. Bir tebessümüne hasret kald? günahkâr bak??lar?m. Sen bir serap gibisin içimin çöllerinde; yakla?t?kça uzakla?an, uzakla?t?kça yakla?an ve yakan... Hayalin bile serinliktir kavrulan ruhum için, hayalin bile tat verir ac?yan yüre ime. Ad?n geldi i ve ismin can oldu u zaman cümlelerimin özüne, yok olur bütün dü?manl?klar ve sava?lar. ?htiyar dünya bin defa ?ahittir buna. Hz. Ömer'in öfkesi, potanda eridi Efendim. Hz. Vah?i, günahlar? için gözya?? dökmeyi Senden ald? ? nâmeyle ö rendi. Gel Efendim, bir gece yar?s? cesedime can olmak için gel, damarlar?ma a?k?nla dolmak için gel! Ah Efendim, and?m yine Seni her ?ey yâd?mdan silindi.

'Ke?ke hep a?k?nla oturup a?k?nla kalksam
Ruhlar gibi yükselip de ufkunda dola?sam
Bir yolunu bulup gönlünden içeri aksam
Ke?ke hep a?k?nla oturup a?k?nla kalksam.'
Ke?ke hep a?k?nla oturup a?k?nla kalksam. A?k?n?n odunda pervaneler gibi can verip yansam. Ebediyete ayarl? kalbimi, "Ya Bâkî Ente'l-Bâkî " s?rr?yla Hakk'a hediye sunsam. Kalbini nas?l yar?p ar?nd?rd?ysa melekler, ben de Seni rehber edinip kirlerimden ar?nsam. Rabbim'e giden yolda dünyadan firar etsem, merhametinin gölgesine s? ?nsam. Ürkek ceylan misali yan?na sokulsam. Bir yolunu bulsam, muhabbet menba? olan gönlüne aksam. Ve yanl?? efendilere köle olmaktan ebediyen kurtulsam. Ke?ke hep a?k?nla oturup, a?k?nla kalksam..
'Anlasam vuslata ne zaman ferman gelecek
Hicranla yanan gönlüm durmadan inleyecek
?nleyip en taze hislerle hep bekleyecek
Anlasam vuslata ne zaman ferman gelecek?'
Anlasam vuslata ne zaman ferman gelecek? Beni de ça ?r?r m? ça lar? delen sesin? Bir dua sonras? ay yüzünle yüzüme bak?p, "Günahkâr olsan da gel!" der misin? ?çimdeki sanc?n?n ad? nedir, Efendim? Nedir beni bu zamans?z mekâns?z hasrete çeken, bu yüre imdeki a ?rl?k, bu mücrim halimle ötelere duydu um i?tiyak da ne?
Sad?k dostun Ebu Bekir, öfkeye galip gelen Ömer, edep tac?n? giyen Osman, s?rr?n? emanet etti in ilim kap?s? Ali (r.anhum) hürmetine, beni de kucakla ?efaatinle. Nerededir gönlüne akan yol? Sana vuslat?n ?art? can m?d?r söyle? Kurban olsun can?m Hakk'?n yoluna, vuslat?na ferman gönder Efendim.

'Kalbim bir güvercin kalbi gibi titrerken ard?ndan
Ne olur sana ula?mam için kanad?ndan
Bir tüy ver, pervaz edeyim hep ard?ndan
Kalbim bir güvercin kalbi gibi titrerken ard?ndan.'
Bedenim kafes Efendim, kalbim tutsak bir güvercin gibi titriyor kafesinde. Uzakl? ?n çekilesi dert de il. ?smini ansam gecenin ?ss?z saatlerinde, bir cuma sabah? uykuyu beyninden vurarak duaya dursam, gül kokan bir mu?tuyla gelir mi melekler? Korkuyorum bu gurbette Sensiz kalmaktan. Yüre im Sensiz karanl?k, yüre im Sensiz gece... Sana do ru kay?yor gönlümün göklerinde y?ld?zlar. Bir gece kirpiklerim kapansa; Sen, gül kokunu yüklenerek bir bahar edas?yla gelsen güne? gibi ?s?tsan buzdan duygular?m?.
Rüyalar?m ?eref bulsa güne?i k?skand?ran cemalinle. Kur'an ilmini elinden içsem ab-? hayat misali. Taif dönü?ü etti in dua hürmetine kabul görsem taraf?ndan, Efendim...
'Ey kupkuru çölleri cennetlere çeviren gül
Gel o bay?ltan renklerinle gönlüme dökül!
Vaktidir, a layan gözlerimin içine gül
Ey kupkuru çölleri cennetlere çeviren gül.'

Ey susuz kalanlar için parmaklar?ndan p?narlar akan Sevgili! Yaradan, 'Habibim' demi? Sana, "Sen olmasayd?n gökleri yaratmazd?m." diye ilân etmi? âleme. A açlar köklerini sökmü?ler topra ?n ba r?ndan yan?na gelmek için. Hurma kütü ü inlemi? r?hletinin ard?ndan. Ey ta?larla bile konu?an Sevgili! Bir gün gelsen bana, a layan gözlerimin tâ içine sürmeli gözlerinle nazar k?lsan, nurun aksa gözlerimden gönlüme. Ve öylece yanarak menziline varsam.
'Mecnun gibi arkanda ko?an kulun olay?m
Bir kor saç içime ocaklar gibi yanay?m
Sensiz geçen bu ac? rüyâdan kurtulay?m
Mecnun gibi arkanda ko?an kulun olay?m.'
E er dünya bir nefeslik dar mekânsa ve bu mekâna gelmek imtihansa kul için, Mecnun eyle beni de gerçek Leyla'ya. Hubeyb gibi, Mus'ab gibi, Enes bin Nadr gibi, Ashab-? Bedr ve ?üheda-y? Uhud gibi... Candan canandan, evlâd u ?yalden geçerek Sana geleyim. ?ehadet olsun sensizli in bedeli. Bir kor saç ki içime, ocaklar gibi yanay?m. Bu can yoluna kurban olsun ve anam-babam sana feda olsun yâ Rasulallah.
'Akl?m Senden uzakta kald? ? günleri saymakta
Ruhuma sisli-dumanl? bir kasvet yaymakta
Göster çehreni ki güne? gur
uba kaymakta
Akl?m Senden uzakta kald? ? günleri saymakta.'

Kalbimin çekirde inde inceden bir s?z?; bu s?z? Senden Efendim. Sensizlikle imtihan etmesin beni Yaradan. Sana ula?mak zor olsa da Sana ula?ma arzusunu, Senden uzak kalma korkusunu içimden almas?n. Bu diyarlarda vakit dolmadan, ölüm mele i emanetini almadan, güne? guruba kaymadan vasl?na ermekle müjdelesin. Beni bensiz b?raks?n; ama Sensiz b?rakmas?n.
'Son demde hiç olmazsa gurûbu
m tulû olsun
Gönlüm ufkunun en taze renkleriyle dolsun
Her yanda tamburlar çals?n neyler duyulsun
Son demde hiç olmazsa gurûbum tulû olsun.'
Ah Efendim, Can Efendim, Gül Efendim!

"Kefenimi saçlar?mdan giymeye ba?lad? ?m ?u demde", Sana döndüm yüzümü. "Zaifem, bîkesem âcizem, alîlem, medet cûyem zidergah et ilâhî." Dualar?m, hep Senden yana. Fidanlar? bile ye?ertir gözya?lar?m. Kapan?rken bu âlemde gözlerimde perdeler, Sen tut ellerimi. Öyle bir alayla gel ki beni almaya, sümbüller, nergisler, lâleler e?lik etsin endam?na. Her tarafta tamburlar çals?n, neyler duyulsun, rüzgâr gül kokunu kâinata savursun. A açlar, yapraklar bu ne?veyle dü ün meclisi kursun. Bari son demimde ruhum huzurla dolsun. Ya Rabbim, bu da benim dü ünüm olsun...

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

(al?nt?)

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve Du@ iLe [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
EyLüL
EyLüL
BAĞIMLI ÜYEMİZ
BAĞIMLI ÜYEMİZ

- Similar topics