.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:.
ENANİYET GİRDABI Salava10

Join the forum, it's quick and easy

ENANİYET GİRDABI Salava10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap

Şifremi unuttum

Kimler hatta?
Toplam 200 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 200 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 392 kişi 10.10.24 17:51 tarihinde online oldu.
En son konular
» Kutsalınıza Hakaret Edilmesi İncitiyormuş Değil mi?
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime122.09.23 10:37 tarafından RıZa BeRKaN

» Namazı terk eden adam dinini bitirmiştir!
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime112.01.23 12:26 tarafından RıZa BeRKaN

» Muhammed sen canımın cananısın Muhammed sen gözümün ışığısın Muhammed
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime112.01.23 10:10 tarafından RıZa BeRKaN

» ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI : ACELECİLİK …!!!
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime117.11.22 17:23 tarafından RıZa BeRKaN

» i M a N i L e G ö N D e R B i Z i
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime111.10.22 18:29 tarafından RıZa BeRKaN

» Hazreti Ömer'den (r.a) birbirinden kıymetli 18 nasihat...
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime111.10.22 18:22 tarafından RıZa BeRKaN

» EN BÜYÜK KABADAYI'LIK EFENDİLİK'TİR
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime111.10.22 18:00 tarafından RıZa BeRKaN

» Hep yolcuyuz böyle gelir gideriz. Dünya senin vatanın mı yurdun mu?
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime111.10.22 12:00 tarafından RıZa BeRKaN

» Sadece Kur’an Yeter mi ? KUR'AN YETER DİYENLERE
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime111.10.22 10:35 tarafından RıZa BeRKaN

» İNCEDEN İNCEYE GİYDİRİYORLAR SİZE MÜSLÜMANLAR
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime111.10.22 8:35 tarafından RıZa BeRKaN

» Recep Tayyip Erdoğan EVET O bir #DünyaLideri
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime111.10.22 8:11 tarafından RıZa BeRKaN

» Zordur kurban zordur, ayrılık zordur...
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime111.10.22 8:03 tarafından RıZa BeRKaN

» Allah ve Rasulü için göz yaşı dökenlere selâm olsun.
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime111.10.22 7:57 tarafından RıZa BeRKaN

» 2 MiLYaR TaKiPÇiSi VaR
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime111.10.22 7:34 tarafından RıZa BeRKaN

» Ne NeDiR?
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime120.01.22 11:54 tarafından RıZa BeRKaN

» ÖĞÜT VEREN AYETLER
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime120.01.22 10:58 tarafından RıZa BeRKaN

» Faizcileri deşifre edeceğiz.. Takip edeceğiz..
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime122.10.21 13:26 tarafından RıZa BeRKaN

» ANLAMSIZLIK HASTALIĞI: ANoMİ ‼
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime111.10.21 11:49 tarafından RıZa BeRKaN

» Mustafa Özcan Güneşdoğdu Rabbim Sana Sığınırım
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime111.10.21 11:46 tarafından RıZa BeRKaN

» Zengin Tüccar ve 4 eşi hikayesi.
ENANİYET GİRDABI Icon_minitime111.10.21 11:41 tarafından RıZa BeRKaN

Istatistikler
Toplam 278 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: CANAN CAN

Kullanıcılarımız toplam 14129 mesaj attılar bunda 6601 konu
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma

Anket

İRFaN MeCLiSi & RaH-ı AŞK FoRMuMuZa NaSıL ULaŞTıNıZ?

ENANİYET GİRDABI Vote_lcap67%ENANİYET GİRDABI Vote_rcap 67% [ 4 ]
ENANİYET GİRDABI Vote_lcap0%ENANİYET GİRDABI Vote_rcap 0% [ 0 ]
ENANİYET GİRDABI Vote_lcap33%ENANİYET GİRDABI Vote_rcap 33% [ 2 ]

Toplam Oylar : 6

RSS akısı

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Takvim Takvim

ENANİYET GİRDABI

ENANİYET GİRDABI Empty ENANİYET GİRDABI

Mesaj tarafından Berzah 02.05.10 22:48

ENANİYET GİRDABI
Narsisizm'in aynadaki yansıması, çağın deli gömleği. Kısırın doğurganlık serbestisi ve sürülere bahşedilen özgürlüğün bir yansıması, ene. Kişi ve toplum İçin en büyük yıkım, güvene gelen darbe. Saygı uyandırmayan ölümün baştacı. Bencilliğin yere düşen gölgesi bile kendisi kadar iğrenç, tiksindirici. Affediciliğin ve müsamahanın uğramayacağı tek adres. Benlik, enaniyet, makam sahibi olmak öldürücü zehir. İçtinap etmeliyiz onu İhsas eden hâlâttan. Toprak gibi olmalı, terk-i enaniyet etmeli ki güller bitsin simamızda. Ve aydınlığı neşet etsin nur-u Huda'nın. Medih ve sena çizgisinde çukurların zirvesine tırmandırır bizi o. Hodfüruşluk ve şöhretperestliğin ne kadar abes, faidesiz ve mânâsız olduğunu feyziyle anlar Kur'ân'ın, insan.
Nefs-i emmare balonuna iğne batırmalı havalanmamak için. Vücud-u şahsîsinde kemal bulursa insan, zulümat-ı adem ve firaklar içinde boğulur. Fakat enesine olumsuz bir mâ koyarsa*, ayine-i tecellisi olur mucid-i Hakiki'nin.
Asrın en büyük tehlikesi o. bu iman davasında. Paratoneri tevazu. Tevazu kilimini yerlere sermeli, üşümesin insanlar diye. Fırtınalar da ekmemeli insan, enaniyet tarlalarına, Lâzım ve elzem tek şey, nefsi ilzam ve itham.
Yani "aleyküm enfüseküm", Seyyiatlar diz boyu, enaniyet kürek çekiyor çirket" denizinde. Şuursuz kör hissiyat, aklın ve kalbin yolunu tıkamış. Hakk'a hizmetin, enaniyetle bileşeni görülmemiş tarih sahnesinde, görülmeyecek de.
Hodbinlik basamakları zirvelere değil, gurura yön verir. O da cehennem çukurlarına işaret eder, zirvelere inat.
Güneşin nur huzmeleri abıhayat havuzunda eritmeli onu. Ummanlar gibi olmalı sineler, el uzatmalı aysberglere, eritmeli onu bahar dünyasında. Sonra ruhunun heykelini dikmeli, Hakk'a teslim olmuş enaniyet tarlalarında. Hem Hakk'ın hatırı âli, hakperestlik nefisperestliğe galebe çalmalı daim. Zir ü zeber olmak yoksa gayede, ittifak ve muhabbetle ihtilâf ve rekabet çukurları doldurulmalı, bir de mezar taşı dikilmeli baş ucuna, hodgamlık ve enaniyetin sonu diye. Eneler kesişimlerle doludur, farklı alana yer bulunmaz, menfaatlerin buluştuğu tek adres. Dünyanın her yerinde ayan-beyan.
Ednalık onun en büyük hakkı, nurun aydınlık ikliminde. Eneler kendini bilmeli veya kendini bilen eneler. havuza atlayıp manevî atmosferde erimeli, ki üstünde hayat gemileri yüzsün. Enenin gücünü müspete kanalize edenler, gecenin ruhbanları, gündüzün fursanları (süvarileri). İnsanda enaniyetin yuvalanması varsa, bir gün gelip yavrularını doğurmaya başlayacağının ifadesi bu. Enaniyetin aldatıcı ve sanal iklimine kendini kaptırıp. kibir sokaklarında kelepir avlamanın hiçbir anlamı yok.
Kabarmamalı kaynarken, yoksa zayi olur yemek. İnsanlardan bir insan olmamızın taban tabana zıt telâkkisi. Zira ihlâs ile bir dirhem amel, eneli batmanlarla amellere racih.
Rabb'e "Ben ben, sen sen" diyen eneyi susturan tek kuvvet açlık. Enesiz vücut ilerliyor daima. Enenin ağır yükü binince insana, en iyimser tabloyla patinaj yapıyor, yerinde sayıyoruz. Yerimiz sağlam değilse de durdukça batıyoruz. Bu durumda ancak ve ancak bir inayet eli gerek.
Hakiki insan odur ki eneyi nahnüye tebdil etsin, ben yerine biz desin, maddede eneler nahnüye (biz'e) tebdil edince ortaya çıkan tablo, manevî enelere hız katsın, nahnü havuzuna atlamak için. Nefis kötülüklere meyyal beyan-ı Huda'da.
Rabbin acıyıp merhamet etmesi hariç, ben denecek tek yer, N. Fazıl'ın "Kim var deyince 'ben' diyecek bir gençlik" ifadesinde saklı. Hem ben ben diyerek, aydınlık ve nur yüzümüzde benler oluşturmaya ve yüzümüzü çirkinleştirmeye de gerek yok zaten. Haksızın enesi kuvvetli olur, onun için enenin kulluğundan Allah'ın kulluğuna yol almalı. Bir şehit teğmenimizin ifadesiyle "Ben. kalbe çelme, sevgiye tuzak." Ene tek başına bir yağmur damlası, güneşin hüzmelerine dayanamaz buharlaşır gider. Eneler havuzda erirse, su kanallarıyla bahçelere, bağlara ulaşır, kuruyacaklara bir şebnem olur.
Gaye-i hayali olmayanların ezhanları, eneler etrafında dolaşır da bir adım ilerleyemezler. Ene sulan kabarırsa ummanda gemiler karalara çarpar, batar.
Kucak bile açmaz boğulanlara bu ada. Nefis, Arapça'da ne kadar müzekker geçse de müennes kabul edilir. Zira belki de nefis her zaman erkeklik tasladığı için böyle denmiştir.
Enaniyet girdabına tutulmamalı insan. Kurtuluşu yok. Girdaba giren kurtulamaz, kurtulsa bile girdap şokunu yer. Bu girdabın gücü, var sayımlarla çevrili sanal bir çerçeveden geliyor. Zaaf onun tek besin kaynağı ve gücü.
Zaaflarla örgülenmiş her şey girdap, hem faile hem nesneye. Semtine uğrayanı girdaba çeker, sonra sıbgatullah'a inat "ben"in zift rengiyle boyar. Her şey kendinin olsun ister, tıpkı siyah rengin ışığı kendine çektiği gibi. Allahualem belki ışığa muhtaçlığının ifadesidir bu. Gerek ferdî, gerekse içtimaî ve siyasî alanda, "ben" girdabından kurtulmanın tek yolu "biz" ummanında yüzmektir.
* Benliğini yok hükmünde farzederse.

ALİ BAZ BİLİCİ
Berzah
Berzah
VEFALI ÜYEMİZ
VEFALI ÜYEMİZ