Giriş yap
Similar topics
Üye Paneli
Profiliniz Bilgiler Seçenekler İmza Avatar |
Sosyal Arkadaş ve Tanınmamış Üye listesi Grup |
Özel Mesaj Gelen Kutusu ÖM Gönder |
Gözlenmiş Konular |
Kimler hatta?
Toplam 225 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 225 Misafir :: 1 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 392 kişi 10.10.24 17:51 tarihinde online oldu.
En son konular
En bakılan konular
Istatistikler
Toplam 278 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: CANAN CAN
Kullanıcılarımız toplam 14129 mesaj attılar bunda 6601 konu
Arama
Kasım 2024
Ptsi | Salı | Çarş. | Perş. | Cuma | C.tesi | Paz |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Fatiha Suresini Hiç BöyleDüşündünüzmü?
4 posters
.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:. :: (¯`·._.: DİNİ KONULAR VE BİLGİLER :._.·´¯) :: DİNİ BİLGİLER ve İSLAMİ YAZILAR
1 sayfadaki 1 sayfası
Fatiha Suresini Hiç BöyleDüşündünüzmü?
Fatiha Suresini Hiç Böyle Düşündünüz mü?
Fatiha Suresini hiç böyle düşündünüz mü?
Aşağıdaki linkden ‘Namazınızı nasıl huşu ile kılabilirsiniz?’ yazımızı okuyabilirsiniz...
selam ve dua ile kalınız... [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Fatiha Suresini hiç böyle düşündünüz mü?
Denilir ki: „Kalpten çıkan söz, kalbe girer ama dilden çıkan söz kulağı aşmaz.’
Peygamber Efendimiz Buyurdular ki:
ALLAHU Teala şöyle der: ‚ Namazı, kendim ile kulum arasında ikiye ayırdım. Kulum için istediği vardır.
kul : ‘Elhamdü lillâhi rabbil âlemîn.‘dediğinde
ALLAHU Teala: ‚Kulum bana hamdetti(şükretti)’der.
kul: ‘Errahmânirrahîm’ dediğinde
ALLAHU Teala: ‚Kulum beni övdü’der.
kul: ‘Mâliki yevmiddîn.’ dediğinde
ALLAHU Teala: ‚Kulum beni yüceltti der.
kul: ‘İyyâke na’büdü ve iyyâke nesteîn.’ Dediğinde
ALLAHU Teala: Bu benim ve kulum arasındadır, Onun için ne isterse vardır’ der.
kul: ‘İhdinas sırâtal müstekîm. Sırâtallezîne en‘amte aleyhim. Gayril mağdûbi aleyhim veleddâllîn.’
ALLAHU Teala: ‘Bu kulum içindir, ona istediği vardır’ der.
Bakınız Beyazıd bu konuda ne yapmış: Beyazıd ömrü boyunca ALLAHU Teala’ya layıkı ile ibadet edebilmeyi, namazını layıkı ile kılabilmeyi arzu etmiş ve bu arzu ile belki güzel namaz kılarım diye sabaha kadar namay kılmış, fakat kıldığı bütün namazları Rabbimize layık bulmuyormuş. Nihayet ALLAHU Teala’ya şöyle yalvarmış
Ya Rabbi! Sana layık şekilde hiç namaz kılamadım. Kıldığım bütün namazlar hep beyazıd’a yakışır şekilde oldu. Beni ve ibadetlerimi kusurlarım ile kabul eyle.
Yinede Huşu ile Namaz kılamıyorsak bu duayı bizlerde edebiliriz. Sonuçta Rabbimizin Rahmeti ve Merhanmeti olmasa kıldığımız Namazlar, gözümüzün görme fonksiyonun şükrüne ve teşekkürüne bile yetmez!!!
UNUTMAYIN: Siz islam’dan vazgeçmedikçe, islam’da sizden vazgeçmez!!!
Peygamber Efendimiz Buyurdular ki:
ALLAHU Teala şöyle der: ‚ Namazı, kendim ile kulum arasında ikiye ayırdım. Kulum için istediği vardır.
kul : ‘Elhamdü lillâhi rabbil âlemîn.‘dediğinde
ALLAHU Teala: ‚Kulum bana hamdetti(şükretti)’der.
kul: ‘Errahmânirrahîm’ dediğinde
ALLAHU Teala: ‚Kulum beni övdü’der.
kul: ‘Mâliki yevmiddîn.’ dediğinde
ALLAHU Teala: ‚Kulum beni yüceltti der.
kul: ‘İyyâke na’büdü ve iyyâke nesteîn.’ Dediğinde
ALLAHU Teala: Bu benim ve kulum arasındadır, Onun için ne isterse vardır’ der.
kul: ‘İhdinas sırâtal müstekîm. Sırâtallezîne en‘amte aleyhim. Gayril mağdûbi aleyhim veleddâllîn.’
ALLAHU Teala: ‘Bu kulum içindir, ona istediği vardır’ der.
Bakınız Beyazıd bu konuda ne yapmış: Beyazıd ömrü boyunca ALLAHU Teala’ya layıkı ile ibadet edebilmeyi, namazını layıkı ile kılabilmeyi arzu etmiş ve bu arzu ile belki güzel namaz kılarım diye sabaha kadar namay kılmış, fakat kıldığı bütün namazları Rabbimize layık bulmuyormuş. Nihayet ALLAHU Teala’ya şöyle yalvarmış
Ya Rabbi! Sana layık şekilde hiç namaz kılamadım. Kıldığım bütün namazlar hep beyazıd’a yakışır şekilde oldu. Beni ve ibadetlerimi kusurlarım ile kabul eyle.
Yinede Huşu ile Namaz kılamıyorsak bu duayı bizlerde edebiliriz. Sonuçta Rabbimizin Rahmeti ve Merhanmeti olmasa kıldığımız Namazlar, gözümüzün görme fonksiyonun şükrüne ve teşekkürüne bile yetmez!!!
UNUTMAYIN: Siz islam’dan vazgeçmedikçe, islam’da sizden vazgeçmez!!!
Aşağıdaki linkden ‘Namazınızı nasıl huşu ile kılabilirsiniz?’ yazımızı okuyabilirsiniz...
ANLAMI: Hamd,alemlerin rabbi Allah’a mahsustur, O Rahmandır,Rahimdir.Hesap gününün sahibidir.(Allah’ım!)Ancak sana kulak eder ve yalnız senden yardım dileriz.Bizi doğru yola ulaştır.Kendilerine nimet verdiğin kimselerin yoluna. Gazaba uğramışların ve sapmışların yoluna değil.
FATİHA SÛRESİ
Elhamdü lillâhi rabbil âlemîn. Errahmânirrahîm. Mâliki yevmiddîn. İyyâke na’büdü ve iyyâke nesteîn. İhdinas sırâtal müstekîm. Sırâtallezîne en‘amte aleyhim. Gayril mağdûbi aleyhim veleddâllîn.
ANLAMI: Hamd,alemlerin rabbi Allah’a mahsustur, O Rahmandır,Rahimdir.Hesap gününün sahibidir.(Allah’ım!)Ancak sana kulak eder ve yalnız senden yardım dileriz.Bizi doğru yola ulaştır.Kendilerine nimet verdiğin kimselerin yoluna. Gazaba uğramışların ve sapmışların yoluna değil.
selam ve dua ile kalınız... [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
*GüLer*- VEFALI ÜYEMİZ
Geri: Fatiha Suresini Hiç BöyleDüşündünüzmü?
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
HADİS-İ ŞERİFE GÖRE : AHİR ZAMANDA KULLAR SABAH EVİNDEN İMANLI ÇIKACAK AMA FARKINDA OLMADAN AKŞAM EVE İMANSIZ GİDECEKTİR - SABAH EVİNDEN İMANSIZ ÇIKACAK AKŞAM EVİNE İMANLI DÖNECEKTİR ----- FAKAT NAMAZDAKİ FATİHA İLE İMAN TAZELENECEKTİR.....
EVET ÇOK ŞÜKÜR Kİ RABBİMİZ , MERHAMETİNİN MÜCEVHERİ OLAN FATİHA SURESİNİ NASİP ETMİŞ. BU SUREYİ HER FARZ NAMAZDA OKUYUŞUMUZDA İMAN TAZELEMİŞ OLUYORUZ. SELAMETLE...
HADİS-İ ŞERİFE GÖRE : AHİR ZAMANDA KULLAR SABAH EVİNDEN İMANLI ÇIKACAK AMA FARKINDA OLMADAN AKŞAM EVE İMANSIZ GİDECEKTİR - SABAH EVİNDEN İMANSIZ ÇIKACAK AKŞAM EVİNE İMANLI DÖNECEKTİR ----- FAKAT NAMAZDAKİ FATİHA İLE İMAN TAZELENECEKTİR.....
EVET ÇOK ŞÜKÜR Kİ RABBİMİZ , MERHAMETİNİN MÜCEVHERİ OLAN FATİHA SURESİNİ NASİP ETMİŞ. BU SUREYİ HER FARZ NAMAZDA OKUYUŞUMUZDA İMAN TAZELEMİŞ OLUYORUZ. SELAMETLE...
Berzah- VEFALI ÜYEMİZ
" Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki ; onlar kıldıkları namazdan habersizdirler."
( Maun Suresi4-5)
( Maun Suresi4-5)
Namazda okuduğumuz sureleri, kullandığımız ifadeleri anlamıyorsak bu ayetten ne kadar büyük bir tehlike altında olduğumuzu anlamalıyız.Vaktinde kılınmayan,ezbere huşusuz kılınan nazmazlarımız hesap günü ilk sorguda hakkıyla eda edilmediği için bizden şikayetçi olacaktır.Allah bizlere hidayet etsin...
RüveYde- KuRuCu / YöNeTiCi
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
EyLüL- BAĞIMLI ÜYEMİZ
.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:. :: (¯`·._.: DİNİ KONULAR VE BİLGİLER :._.·´¯) :: DİNİ BİLGİLER ve İSLAMİ YAZILAR
1 sayfadaki 1 sayfası