.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:.
Kızartmanın İncelikleri Salava10


Join the forum, it's quick and easy

.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:.
Kızartmanın İncelikleri Salava10
.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap

Şifremi unuttum

Kimler hatta?
Toplam 76 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 76 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 392 kişi 10.10.24 17:51 tarihinde online oldu.
En son konular
» Kutsalınıza Hakaret Edilmesi İncitiyormuş Değil mi?
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime122.09.23 10:37 tarafından RıZa BeRKaN

» Namazı terk eden adam dinini bitirmiştir!
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime112.01.23 12:26 tarafından RıZa BeRKaN

» Muhammed sen canımın cananısın Muhammed sen gözümün ışığısın Muhammed
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime112.01.23 10:10 tarafından RıZa BeRKaN

» ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI : ACELECİLİK …!!!
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime117.11.22 17:23 tarafından RıZa BeRKaN

» i M a N i L e G ö N D e R B i Z i
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime111.10.22 18:29 tarafından RıZa BeRKaN

» Hazreti Ömer'den (r.a) birbirinden kıymetli 18 nasihat...
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime111.10.22 18:22 tarafından RıZa BeRKaN

» EN BÜYÜK KABADAYI'LIK EFENDİLİK'TİR
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime111.10.22 18:00 tarafından RıZa BeRKaN

» Hep yolcuyuz böyle gelir gideriz. Dünya senin vatanın mı yurdun mu?
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime111.10.22 12:00 tarafından RıZa BeRKaN

» Sadece Kur’an Yeter mi ? KUR'AN YETER DİYENLERE
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime111.10.22 10:35 tarafından RıZa BeRKaN

» İNCEDEN İNCEYE GİYDİRİYORLAR SİZE MÜSLÜMANLAR
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime111.10.22 8:35 tarafından RıZa BeRKaN

» Recep Tayyip Erdoğan EVET O bir #DünyaLideri
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime111.10.22 8:11 tarafından RıZa BeRKaN

» Zordur kurban zordur, ayrılık zordur...
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime111.10.22 8:03 tarafından RıZa BeRKaN

» Allah ve Rasulü için göz yaşı dökenlere selâm olsun.
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime111.10.22 7:57 tarafından RıZa BeRKaN

» 2 MiLYaR TaKiPÇiSi VaR
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime111.10.22 7:34 tarafından RıZa BeRKaN

» Ne NeDiR?
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime120.01.22 11:54 tarafından RıZa BeRKaN

» ÖĞÜT VEREN AYETLER
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime120.01.22 10:58 tarafından RıZa BeRKaN

» Faizcileri deşifre edeceğiz.. Takip edeceğiz..
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime122.10.21 13:26 tarafından RıZa BeRKaN

» ANLAMSIZLIK HASTALIĞI: ANoMİ ‼
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime111.10.21 11:49 tarafından RıZa BeRKaN

» Mustafa Özcan Güneşdoğdu Rabbim Sana Sığınırım
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime111.10.21 11:46 tarafından RıZa BeRKaN

» Zengin Tüccar ve 4 eşi hikayesi.
Kızartmanın İncelikleri Icon_minitime111.10.21 11:41 tarafından RıZa BeRKaN

Istatistikler
Toplam 278 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: CANAN CAN

Kullanıcılarımız toplam 14129 mesaj attılar bunda 6601 konu
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Anket

İRFaN MeCLiSi & RaH-ı AŞK FoRMuMuZa NaSıL ULaŞTıNıZ?

Kızartmanın İncelikleri Vote_lcap67%Kızartmanın İncelikleri Vote_rcap 67% [ 4 ]
Kızartmanın İncelikleri Vote_lcap0%Kızartmanın İncelikleri Vote_rcap 0% [ 0 ]
Kızartmanın İncelikleri Vote_lcap0%Kızartmanın İncelikleri Vote_rcap 0% [ 0 ]
Kızartmanın İncelikleri Vote_lcap0%Kızartmanın İncelikleri Vote_rcap 0% [ 0 ]
Kızartmanın İncelikleri Vote_lcap33%Kızartmanın İncelikleri Vote_rcap 33% [ 2 ]

Toplam Oylar : 6

RSS akısı


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Takvim Takvim


Kızartmanın İncelikleri

Aşağa gitmek

Kızartmanın İncelikleri Empty Kızartmanın İncelikleri

Mesaj tarafından RüveYde 20.02.10 13:11

Kızartmanın İncelikleri

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]



Kızartmadan her zaman ağır ve sağlıksız olduğu gerekçesiyle uzak durulur. Ama usûlüne uygun olarak yapıldığında, kızartırken farklı teknikler uygulandığında, hiç de öyle olmadığını göreceksiniz.
* Öncelikle kızartma kabı derin olmalı ve yağın yanmaması için kızartma bol yağda yapılmalıdır. Bol yağda oksidasyon olmayacağı için yiyeceğin besin değeri azalmaz.
* Kızartılacak malzeme hiçbir işlemden geçirilmeden yağa atılırsa, yağı fazla emer ve ağır olur. Bunu önlemek için una veya galeta ununa bulayıp pane yaparak ya da önceden hazırlanmış özel soslara batırarak kızartmayı deneyin. Fazla yağın giderilmesi için, malzemeler tavadan mutlaka kağıt havlu üzerine çıkarılmalıdır

Kızartma yaparken kızgın yağın çevreye sıçramasından çok pratik bir yolla kendinizi koruyabilirsiniz. Yağı kızdırmadan önce tavanın içine bir miktar tuz atarsanız, yağınız sıçramayacağı için güvenle kızartma yapabilirsiniz. Tuz yağın içindeki sıçramaya neden olan nemi alacaktır

Kızartmanın sırrı
Patlıcanı yağda kızartmadan önce, tuzlu suda 5-10 dakika bekletin. Göreceksiniz ne kararacaktır, nede fazla yağ çekecektir
Nar gibi kızarmış bir tavuk için, pişmesine yakın üzerine tuzlu su sürmeyi deneyin, sonucu göreceksiniz
Aklınızda bulunsun, herhangi bir şeyi kızarttıktan sonra yağı ikinci bir defa daha kullanmak istiyorsanız, bu yağı ince bir süzgeçten veya ince bir tülbentten süzün.
Balıkların iyi kızarması için önce yıkayıp kurulayın, sonra una bulamadan önce süte batırın.



Patatesi kızartmanın püf noktaları
Patatesi kızartmanında püf noktası olur mu demeyin, çünkü var. Örneğin neden sizin kızarttıklarınız kıtır kıtır değilde yumuşacık oluyor; ya da yapışıyor dersiniz? Evet patates kızartırken iki şeye dikkat etmelisiniz
Birincisi soyup doğradıktan sonra bol suyla çalkalayın ve kuru bir bezle iyice kurulayın. Çünkü kesik yerlerinde açığa çıkan nişasta, tıpkı bir tutkal gibi parçaları birbirine yapıştırır
İkinci dikkat edeceğiniz şey, onları yağdan çıkardıktan sonra hemen tabağa alıp tuzlamak. Tuz fazla yağı ve buharı emer. Kızartmanın yumuşamadan kıtırlaşmasını sağlar
Yağın kolay sindirilmesini sağlayan sebze pişirme yöntemini hiç duydunuz mu?
Önce sebzeler az suda ve hafif ateşte yağsız pişer. Pişme tamamlanınca üzerine bir miktar yağ konur. Yağın her tarafa dağılması için tencere silkelenir, kapağı kapatılır ve bir kaç dakika bekletilir. Bu yöntemle pişen sebzeler yağı emmediğinden hem sindirimleri kolay olur, hem de daha az yağ kullanmış olursunuz

RüveYde
RüveYde
KuRuCu / YöNeTiCi
KuRuCu / YöNeTiCi


Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz