Giriş yap
Similar topics
Üye Paneli
Profiliniz Bilgiler Seçenekler İmza Avatar |
Sosyal Arkadaş ve Tanınmamış Üye listesi Grup |
Özel Mesaj Gelen Kutusu ÖM Gönder |
Gözlenmiş Konular |
Kimler hatta?
Toplam 124 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 124 Misafir :: 1 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 392 kişi 10.10.24 17:51 tarihinde online oldu.
En son konular
En bakılan konular
Istatistikler
Toplam 278 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: CANAN CAN
Kullanıcılarımız toplam 14129 mesaj attılar bunda 6601 konu
Arama
Kasım 2024
Ptsi | Salı | Çarş. | Perş. | Cuma | C.tesi | Paz |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Böğürtlenli Pasta
.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:. :: (¯`·._.: AİLE HAYATI VE YAŞAM :._.·´¯) :: YEMEK TARİFLERİ
1 sayfadaki 1 sayfası
Böğürtlenli Pasta
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler:
Kek için:
3 adet yumurta
7 yemek kaşığı şeker
7,5 yemek kalığı un
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için 1/2 su bardağı süt
Krema için:
750 ml. süt
4,5 yemek kaşığı un
6-7 yemek kaşığı şeker ( damak tadınıza göre arttırabilirsiniz)
1 paket vanilya
Ayrıca 400 gr. böğürtlen
Hazırlanışı :
Pandispanya için; yumurtaları ve şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Mikserle düşük devirde karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına hamuru döküp 170 derecede 25 dk. pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Bu arada kremayı hazırlamak için; un ve sütü bir tencerede çırpıcı ile karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başladığında şeker ve vanilyayı ekleyin. 3-4 dk. daha pişirip ocaktan alın. Mikserle 8-10 dk. kremayı çırpın. Ben kremayı ikiye ayırıp birisinin içine 6-7 böğürtleni süzgeçte ezip suyunu ekledim. Eflatun renkte bir krema oldu.
Soğuyan keki kalıptan çıkarıp enine ikiye ayırın. Alt parçayı sütün yarısını kaşık ile dökerek ıslatın. Üzerine böğürtlen eklediğiniz kremayı sürün. Kremanın üzerine dilediğiniz miktarda böğürtlen yerleştirin. Kekin üst parçasını böğürtlenlerin üzerine kapatın. Kalan sütle keki ıslatın. (özellikle kenarlarını) Diğer kremayı pastanın ortasına yavaşça dökün. Yayılan krema ile pastanın üzerini ve kenarlarını kaplayın. Yaklaşık 5 dk. sonra pastanın üzerini böğürtlen ile süsleyin. ( Böğürtlenlerin yıkadıktan sonra iyice kuru olması gerekiyor kenarlara renk vermemesi için) Bir gece buzdolabında bekletip daha sonra servis edin. ( pastanın üzerini açık bırakmayın)
Afiyet olsun...
Malzemeler:
Kek için:
3 adet yumurta
7 yemek kaşığı şeker
7,5 yemek kalığı un
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için 1/2 su bardağı süt
Krema için:
750 ml. süt
4,5 yemek kaşığı un
6-7 yemek kaşığı şeker ( damak tadınıza göre arttırabilirsiniz)
1 paket vanilya
Ayrıca 400 gr. böğürtlen
Hazırlanışı :
Pandispanya için; yumurtaları ve şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Mikserle düşük devirde karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına hamuru döküp 170 derecede 25 dk. pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Bu arada kremayı hazırlamak için; un ve sütü bir tencerede çırpıcı ile karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başladığında şeker ve vanilyayı ekleyin. 3-4 dk. daha pişirip ocaktan alın. Mikserle 8-10 dk. kremayı çırpın. Ben kremayı ikiye ayırıp birisinin içine 6-7 böğürtleni süzgeçte ezip suyunu ekledim. Eflatun renkte bir krema oldu.
Soğuyan keki kalıptan çıkarıp enine ikiye ayırın. Alt parçayı sütün yarısını kaşık ile dökerek ıslatın. Üzerine böğürtlen eklediğiniz kremayı sürün. Kremanın üzerine dilediğiniz miktarda böğürtlen yerleştirin. Kekin üst parçasını böğürtlenlerin üzerine kapatın. Kalan sütle keki ıslatın. (özellikle kenarlarını) Diğer kremayı pastanın ortasına yavaşça dökün. Yayılan krema ile pastanın üzerini ve kenarlarını kaplayın. Yaklaşık 5 dk. sonra pastanın üzerini böğürtlen ile süsleyin. ( Böğürtlenlerin yıkadıktan sonra iyice kuru olması gerekiyor kenarlara renk vermemesi için) Bir gece buzdolabında bekletip daha sonra servis edin. ( pastanın üzerini açık bırakmayın)
Afiyet olsun...
EyLüL- BAĞIMLI ÜYEMİZ
.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:. :: (¯`·._.: AİLE HAYATI VE YAŞAM :._.·´¯) :: YEMEK TARİFLERİ
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
22.09.23 10:37 tarafından RıZa BeRKaN
» Namazı terk eden adam dinini bitirmiştir!
12.01.23 12:26 tarafından RıZa BeRKaN
» Muhammed sen canımın cananısın Muhammed sen gözümün ışığısın Muhammed
12.01.23 10:10 tarafından RıZa BeRKaN
» ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI : ACELECİLİK …!!!
17.11.22 17:23 tarafından RıZa BeRKaN
» i M a N i L e G ö N D e R B i Z i
11.10.22 18:29 tarafından RıZa BeRKaN
» Hazreti Ömer'den (r.a) birbirinden kıymetli 18 nasihat...
11.10.22 18:22 tarafından RıZa BeRKaN
» EN BÜYÜK KABADAYI'LIK EFENDİLİK'TİR
11.10.22 18:00 tarafından RıZa BeRKaN
» Hep yolcuyuz böyle gelir gideriz. Dünya senin vatanın mı yurdun mu?
11.10.22 12:00 tarafından RıZa BeRKaN
» Sadece Kur’an Yeter mi ? KUR'AN YETER DİYENLERE
11.10.22 10:35 tarafından RıZa BeRKaN
» İNCEDEN İNCEYE GİYDİRİYORLAR SİZE MÜSLÜMANLAR
11.10.22 8:35 tarafından RıZa BeRKaN
» Recep Tayyip Erdoğan EVET O bir #DünyaLideri
11.10.22 8:11 tarafından RıZa BeRKaN
» Zordur kurban zordur, ayrılık zordur...
11.10.22 8:03 tarafından RıZa BeRKaN
» Allah ve Rasulü için göz yaşı dökenlere selâm olsun.
11.10.22 7:57 tarafından RıZa BeRKaN
» 2 MiLYaR TaKiPÇiSi VaR
11.10.22 7:34 tarafından RıZa BeRKaN
» Ne NeDiR?
20.01.22 11:54 tarafından RıZa BeRKaN
» ÖĞÜT VEREN AYETLER
20.01.22 10:58 tarafından RıZa BeRKaN
» Faizcileri deşifre edeceğiz.. Takip edeceğiz..
22.10.21 13:26 tarafından RıZa BeRKaN
» ANLAMSIZLIK HASTALIĞI: ANoMİ ‼
11.10.21 11:49 tarafından RıZa BeRKaN
» Mustafa Özcan Güneşdoğdu Rabbim Sana Sığınırım
11.10.21 11:46 tarafından RıZa BeRKaN
» Zengin Tüccar ve 4 eşi hikayesi.
11.10.21 11:41 tarafından RıZa BeRKaN