Giriş yap
Similar topics
Üye Paneli
Profiliniz Bilgiler Seçenekler İmza Avatar |
Sosyal Arkadaş ve Tanınmamış Üye listesi Grup |
Özel Mesaj Gelen Kutusu ÖM Gönder |
Gözlenmiş Konular |
Kimler hatta?
Toplam 192 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 192 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 392 kişi 10.10.24 17:51 tarihinde online oldu.
En son konular
En bakılan konular
Istatistikler
Toplam 278 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: CANAN CAN
Kullanıcılarımız toplam 14129 mesaj attılar bunda 6601 konu
Arama
Kasım 2024
Ptsi | Salı | Çarş. | Perş. | Cuma | C.tesi | Paz |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Gül Kadayıf
.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:. :: (¯`·._.: AİLE HAYATI VE YAŞAM :._.·´¯) :: YEMEK TARİFLERİ
1 sayfadaki 1 sayfası
Gül Kadayıf
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (5 Kişilik)
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
200 gr Margarin
2 Adet Yufka
250 gr Tel Kadayıf
150 gr İri Dövülmüş Ceviz
Tarçın
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon
Süslemek İçin:
Antep Fıstığı
Yemeğin Tarifi
İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serelim. Eritilmiş margarinin yarı­sını kaşık ucu ile yufkaya sürelim.Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtalım. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım. Üzerine tarçın serpelim. İri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayalım.
Yufkayı sıkıca rulo haline getirelim. Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edelim.
Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizelim. Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşıp, kızarana dek pişirelim.
Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatalım. Kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alarak soğutalım. Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılıtalım. İlik şerbeti sarmaların üzerine dökelim. Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alıp, dövülmüş Antep fıstıkları serpiştirerek servis yapalım.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
200 gr Margarin
2 Adet Yufka
250 gr Tel Kadayıf
150 gr İri Dövülmüş Ceviz
Tarçın
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon
Süslemek İçin:
Antep Fıstığı
Yemeğin Tarifi
İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serelim. Eritilmiş margarinin yarı­sını kaşık ucu ile yufkaya sürelim.Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtalım. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım. Üzerine tarçın serpelim. İri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayalım.
Yufkayı sıkıca rulo haline getirelim. Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edelim.
Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizelim. Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşıp, kızarana dek pişirelim.
Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatalım. Kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alarak soğutalım. Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılıtalım. İlik şerbeti sarmaların üzerine dökelim. Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alıp, dövülmüş Antep fıstıkları serpiştirerek servis yapalım.
EyLüL- BAĞIMLI ÜYEMİZ
.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:. :: (¯`·._.: AİLE HAYATI VE YAŞAM :._.·´¯) :: YEMEK TARİFLERİ
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
22.09.23 10:37 tarafından RıZa BeRKaN
» Namazı terk eden adam dinini bitirmiştir!
12.01.23 12:26 tarafından RıZa BeRKaN
» Muhammed sen canımın cananısın Muhammed sen gözümün ışığısın Muhammed
12.01.23 10:10 tarafından RıZa BeRKaN
» ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI : ACELECİLİK …!!!
17.11.22 17:23 tarafından RıZa BeRKaN
» i M a N i L e G ö N D e R B i Z i
11.10.22 18:29 tarafından RıZa BeRKaN
» Hazreti Ömer'den (r.a) birbirinden kıymetli 18 nasihat...
11.10.22 18:22 tarafından RıZa BeRKaN
» EN BÜYÜK KABADAYI'LIK EFENDİLİK'TİR
11.10.22 18:00 tarafından RıZa BeRKaN
» Hep yolcuyuz böyle gelir gideriz. Dünya senin vatanın mı yurdun mu?
11.10.22 12:00 tarafından RıZa BeRKaN
» Sadece Kur’an Yeter mi ? KUR'AN YETER DİYENLERE
11.10.22 10:35 tarafından RıZa BeRKaN
» İNCEDEN İNCEYE GİYDİRİYORLAR SİZE MÜSLÜMANLAR
11.10.22 8:35 tarafından RıZa BeRKaN
» Recep Tayyip Erdoğan EVET O bir #DünyaLideri
11.10.22 8:11 tarafından RıZa BeRKaN
» Zordur kurban zordur, ayrılık zordur...
11.10.22 8:03 tarafından RıZa BeRKaN
» Allah ve Rasulü için göz yaşı dökenlere selâm olsun.
11.10.22 7:57 tarafından RıZa BeRKaN
» 2 MiLYaR TaKiPÇiSi VaR
11.10.22 7:34 tarafından RıZa BeRKaN
» Ne NeDiR?
20.01.22 11:54 tarafından RıZa BeRKaN
» ÖĞÜT VEREN AYETLER
20.01.22 10:58 tarafından RıZa BeRKaN
» Faizcileri deşifre edeceğiz.. Takip edeceğiz..
22.10.21 13:26 tarafından RıZa BeRKaN
» ANLAMSIZLIK HASTALIĞI: ANoMİ ‼
11.10.21 11:49 tarafından RıZa BeRKaN
» Mustafa Özcan Güneşdoğdu Rabbim Sana Sığınırım
11.10.21 11:46 tarafından RıZa BeRKaN
» Zengin Tüccar ve 4 eşi hikayesi.
11.10.21 11:41 tarafından RıZa BeRKaN