Giriş yap
Similar topics
Üye Paneli
Profiliniz Bilgiler Seçenekler İmza Avatar |
Sosyal Arkadaş ve Tanınmamış Üye listesi Grup |
Özel Mesaj Gelen Kutusu ÖM Gönder |
Gözlenmiş Konular |
Kimler hatta?
Toplam 201 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 201 Misafir :: 1 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 392 kişi 10.10.24 17:51 tarihinde online oldu.
En son konular
En bakılan konular
Istatistikler
Toplam 278 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: CANAN CAN
Kullanıcılarımız toplam 14129 mesaj attılar bunda 6601 konu
Arama
Kasım 2024
Ptsi | Salı | Çarş. | Perş. | Cuma | C.tesi | Paz |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
RaBBiN SaNa Ne DaRıLDı, Ne De SeNi BıRaKTı
2 posters
.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:. :: (¯`·._.: DİNİ KONULAR VE BİLGİLER :._.·´¯) :: DİNİ BİLGİLER ve İSLAMİ YAZILAR
1 sayfadaki 1 sayfası
RaBBiN SaNa Ne DaRıLDı, Ne De SeNi BıRaKTı
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
"Rabbin sana ne darıldı, ne de seni bıraktı.” (DUHA-3)Diyelim başınıza istemediğiniz bir olay geldi..Yıkık, perişansınız.. Kimse ile görüşmek istemiyorsunuz. Çoğunluk size küsmüş gibi. Yalnızsınız.
“Herkes benden uzak, herkes bana kırgın” düşüncesi içinde çöküntü yaşıyorsunuz. Yalnızlığınızın karanlık mağarasına şu ayet bir güneş gibi doğuyor:
“Rabbin sana ne darıldı, ne de seni bıraktı” (Duha-3)
Kim kırılırsa kırılsın, kim darılırsa darılsın, kim terk ederse etsin. Rabbim terk etmiyor[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kırılmıyor ya.. ne gam! .. Bu ne büyük ferahlık değil mi?..
Başınızda ağır bir dert var. Sanki hiç bitmeyecek gibi geliyor. Sanki bu sorun hayatınızın sonunu hazırlıyor gibi. İşte o an ayet yetişiyor imdada:
“Demek ki, zorluğun yanında bir kolaylık mutlaka var! Zorluğun yanında bir kolaylık muhakkak var! ” (İnşirah-5/6)
Garantiyi veren Allah! . Hem de ne garanti, her zorlukla beraber bir de kolaylık geleceği “mutlaka” ifadesi ile pekiştirilip ikna olalım diye iki kere tekrarlanıyor.
Ayet; kolaylığın zorluk içinde saklı olduğunu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çözümün sorunda gizli olduğunu da fısıldıyor. Bu manayı duymuş olan Niyazi Mısri(k.s) şöyle demiş:
***“Derman aradım derdime, derdim bana derman imiş” ***
Yakup, oğlu Yusuf’u yitireli 40 yıl olmuş. Bedeni bu ıstıraba dayanamamış da gözleri kör olmuş. Ama hala ümit içinde evladını bekliyor. Kardeşler Mısır’dan kervanla dönünce: “Kervanda Yusuf kokusu alıyorum” demiş Yakup.
Oğulları acı acı gülerek: “Baba, 40 yıl geçti, hala mı ümit, hala mı Yusuf? . Geç bunları geç” demişler. Yakup’un cevabı ümit dolu: “Allah ın rahmetinden ümit kesmeyiniz"..
İçinde bulunduğunuz çukurdan çıkamayacak gibi hissediyorsanuz kendinizi. İşte hem teselli hem ümit size:“Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayan, çok merhamet edendir.” (Zümer-53)
Maddi sıkıntınız hat safhada.. Yoksul düştüğünüzü hissediyorsunuz. İflas ettiniz.. Sıfırı tükettiniz yani. Nasıl ayağa kalkarım düşüncesi içinde boğulurken ayet size yeni bir ümitveriyor:
“Eğer yoksulluktan korkarsanız, Allah dilerse lütfuyla sizi zengin kılar. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.” (Tevbe-2 /)
Bir yakınınız ölümcül hastalıkla yatağa düştü... Doktorlar fazlaca ümit vermiyorlar. Çoğu kere Onu nasıl teselli edeceğinizi dahi bilemiyorsunuz. Gerçek ortada iken moral vermeye çalışmak sanki sahte davranmak gibi geliyor size. Ciddi bir delil olmalı ki hastanıza siz de inanarak moral verebilesiniz. Eyyub Nebi var Kur’an’da... Hastalıkların, dertlerin en ağırına müptela olmuş ama sıhhate kavuşmuş. Onun hali size dayanak oluyor:“Kulumuz Eyyub u da an, o zaman Rabbine şöyle nida etmişti: “Bak bana, meşekkat ve acı ile şeytan dokundu! Ve ona, bütün ailesini ve beraberlerinde bir misli daha tarafımızdan bir rahmet olarak bahşettik ki, temiz akıllılar için bir ibret olsun. (Sa’d-41/43)
Olayları, gelişmeleri yorumlamakta[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tavır belirlemekte zorlanıyorsunuz. Bazen her şey lehinize giderken[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bazı dönemlerde de yığınla aleyhinize gelişmeler oluyor. Aslında Allah Sisteminde lehte yada aleyhte düzenlemeler söz konusu değil. Sadece olması gereken; olması gerektiği en uygun vakitte gelişiyor. Ama yine de bazı şeyleri yediremiyorsunuz kendinize. Bir tutamak arıyorsunuz. Ayet el veriyor size:
“Olur ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] siz bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa o, hakkınızda hayırlıdır. Olur
ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] siz bir şeyi seversiniz; ama o, sizin hakkınızda bir fenalıktır. Allah bilir, siz bilmezsiniz. (Bakara-216)
Rabbimiz Allah (c.c.).. Rasülümüz HZ. MUHAMMED (s.a.v).. Kitabımız KUR’AN.. Yolumuz SIRAT-I MÜSTAKİM... Bizden bahtiyarı yok dünyada! .. Her ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın zafer ve başarı bizim. Bunu da kafadan söylemiyoruz, Kur’an konuşuyor:
“Vel Akıbetü lil Müttakin” (Kasas-83) yani : “Akıbet(hayırlı son, güzel sonuç) Müttakiler (takvayı kuşananlar[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]korunanlar, inanca sarılanlar) içindir!.
*** Ya RABBİM..! Cümlemizi Kuran Ahlâkı ile Ahlâklandır..(( Amin))***
RıZa BeRKaN- KuRuCu / YöNeTiCi
Geri: RaBBiN SaNa Ne DaRıLDı, Ne De SeNi BıRaKTı
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Zaman geçti ve biz yenildik...
Önceleri çocuk kalbimizde
O'na daha çok ver vardı...
Gönlümüzde O'na hizmet için bir-iki damla yaş.
Sonra o kalbe fani sevgilileri YAKIŞTIRDIK,
Anlık zevkleri...
Gitgide azaldık ve günaha ALIŞTIK.
Cekemeyeceğimiz azabtan kalbimiz ÜRPERMEDEN bahsettik,
Haramı helalden FARK EDEMEZ hale geldik,Farz...ları terk ettik,
NAMAZ KILMADIK ama çok şükür Müslümanız dedik...
DİNİN DİREĞİ neydi bilmedik...
Attığımız her adımda UNUTTUK ümmetim diye ağlayan Peygamberi(a.s.m.)!
"Ben kuluma şah damarından daha yakınım" diyen alemlerin Rabbini!
Ve bilmedik O'nu kaybeden ne bulmuştu,O'nu bulan ne kaybetti?..
Biz O'nu kaybetmiştik ne bulmuştuk peki?
Tek umudum var şimdi bir ayette gizli!
"RABBİN SANA DARILMADI! SANA VEDA ETMEDİ" [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Önceleri çocuk kalbimizde
O'na daha çok ver vardı...
Gönlümüzde O'na hizmet için bir-iki damla yaş.
Sonra o kalbe fani sevgilileri YAKIŞTIRDIK,
Anlık zevkleri...
Gitgide azaldık ve günaha ALIŞTIK.
Cekemeyeceğimiz azabtan kalbimiz ÜRPERMEDEN bahsettik,
Haramı helalden FARK EDEMEZ hale geldik,Farz...ları terk ettik,
NAMAZ KILMADIK ama çok şükür Müslümanız dedik...
DİNİN DİREĞİ neydi bilmedik...
Attığımız her adımda UNUTTUK ümmetim diye ağlayan Peygamberi(a.s.m.)!
"Ben kuluma şah damarından daha yakınım" diyen alemlerin Rabbini!
Ve bilmedik O'nu kaybeden ne bulmuştu,O'nu bulan ne kaybetti?..
Biz O'nu kaybetmiştik ne bulmuştuk peki?
Tek umudum var şimdi bir ayette gizli!
"RABBİN SANA DARILMADI! SANA VEDA ETMEDİ" [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
belinay- SÜPER MODERATÖR
.:. i R F @ N _ M E C L i S i .:. R @ H - i _ @ S K .:. :: (¯`·._.: DİNİ KONULAR VE BİLGİLER :._.·´¯) :: DİNİ BİLGİLER ve İSLAMİ YAZILAR
1 sayfadaki 1 sayfası