İrfan Meclisi & Rah-ı Aşk

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

ISPANAKLI TEPSİ BÖREĞİ

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1 ISPANAKLI TEPSİ BÖREĞİ Bir Cuma 4 Haz. 2010 - 9:59

*GüLer*

avatar
VEFALI ÜYEMİZ
VEFALI ÜYEMİZ
ISPANAKLI TEPSİ BÖREĞİ


[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Resmi Gercek Boyutunda Görmek İcin TıkLayın
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]




Malzemeler

- 6 yufka
- 1 kg ıspanak
- 250 gr. beyaz peynir
- 1 demet taze soğan
- 1 orta boy kuru soğan
- Tuz, karabiber
- 1 demet dereotu
- 3 yumurta
- 1 su bardağı mısırözü yağı
- 1 su bardağı süt

Yapılışı

- Ispanakları yıkayıp köklerinden ayırdıktan sonra iri iri doğrayın.
- Kuru ve taze soğanları ince ince kıyın.
- Soğanları 2 yemek kaşığı sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun ve ıspanakları ekleyin. Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
- Tuz ve karabiber ekledikten sonra ateşten alarak ufalanmış beyaz peynir ve dereotunu ekleyerek karıştırın.
- Başka bir kapta yumurtaları çırpın, 1 su bardağı mısırözü yağı ve süt ile karıştırın.
- Yağlanmış tepsiye bir yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde serin. Üzerine yumurtalı sütlü karışımdan sürün.
- Bunun üzerine ikinci yufkayı ikiye bölerek büzün ve kenarları içeride kalacak şekilde tepsiye yerleştirin. Üzerine yine yumurtalı harçtan sürüp birkaç yemek kaşığı ıspanaklı içten döşeyin.
- Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın, yalnız üçüncü yufkayı serdiğinizde ıspanaklı içten biraz daha bol koyun. Yani her yufkanın arasında ıspanaklı içi kullanmış oluyoruz, böreği servis yaparken ortadan ikiye ayrılmıyor.
- Yufkalar bitince, alttaki yufkanın dışarıda kalan kısımlarını böreğin üzerine kapatarak kalan yumurtalı harcı böreğin üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz